Η πρωτοχρονιά κοντεύει, γι’ αυτό το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια τρομερή συνταγή! Φτιάξτε τη… γούρικη βασιλόπιτα με κακάο και λίγα ακόμα υλικά. Ωστόσο, πριν τη βασιλόπιτα, φτιάξτε το παραδοσιακό χριστόψωμο.
- 500 γρ φαρίνα
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 1/4 φλ γάλα
- 250 γρ λάδι (ή βούτυρο)
- 4 αυγά
- 4 κσ κακάο
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε το γάλα και ένα ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε το κακάο και τέλος τη φαρίνα.
- Αλευρο-βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
- Μόλις κρυώσει τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: cookpad.com
Βασιλόπιτα: Δείτε και μια πολίτικη συνταγή
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου φτιάχνει πολίτικη βασιλόπιτα.
- 200 γρ. νωπή μαγιά
- 250 ml. φρέσκο γάλα χλιαρό
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 7 αυγά
- 700 γρ. ζάχαρη
- 50 ml φρέσκο γάλα
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 350 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κ.σ. μαχλέπι
- 1 κ.γ. κακουλέ
- 5 μαστίχες Χίου κοπανισμένες
- αλάτι
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κ.σ. νερό
- 1 τσιμπιά μαχλέπι
- λίγα αμύγδαλα για το στόλισμα