Με αυτή τη συνταγή οι μπριζόλες φούρνου θα γίνουν… σαν να τις βγάλατε από τα κάρβουνα


    Οι μπριζόλες είναι ένα από τα αγαπημένα μας τρόφιμα και τα κάρβουνα ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να τις μαγειρέψουμε, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε το πιο εφικτό, με τον φούρνο όμως να μας δίνει τη λύσ…


    Οι μπριζόλες είναι ένα από τα αγαπημένα μας τρόφιμα και τα κάρβουνα ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να τις μαγειρέψουμε, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε το πιο εφικτό, με τον φούρνο όμως να μας δίνει τη λύση.

    Αν οι μπριζόλες ψηθούν πολύ θα στεγνώσουν, ενώ όσο ακουμπούν πάνω στις πατάτες και το λάδι αποκτούν μια δυσάρεστη υφή. Τέσσερα υλικά και δυο-τρία μαγειρικά τρικ και θα αποφύγετε κάθε «κακοτοπιά» γι’ αυτή τη συνταγή κι έχουμε έναν πολύ απλό τρόπο να μη σας γίνονται σκληρές.

    Έτσι θα τις κάνετε… σαν από μπάρμπεκιου

    Αντίθετα με τη συνήθη πρακτική στην Ελλάδα, οι χοιρινές μπριζόλες δεν χρειάζονται ψήσιμο με τις ώρες. Αρκούν 25 λεπτά περίπου για να ψηθούν τόσο όσο και να παραμείνουν ζουμερές και νόστιμες.

    Επιλέξτε σπαλομπριζόλα και ζητήστε από τον χασάπη να έχει πάχος το πολύ 3 εκατοστών, για να ψηθεί σωστά. Ενα ακόμη μυστικό είναι να προθερμάνετε τον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, στους 160 βαθμούς. Μην ανησυχείτε για το χρώμα, θα βάλετε τις μπριζόλες στο γκριλ 5 λεπτά πριν τις βγάλετε από τον φούρνο και θα γίνουν πεντανόστιμες.

    Η ζάχαρη στα μπαχαρικά θα βοηθήσει να καραμελώσει η μπριζόλα στο γκριλ. Μην τη φοβηθείτε, το αποτέλεσμα της συνταγής θα σας ανταμείψει. Πριν πασπαλίσετε την μπριζόλα, ταμπονάρετε το κρέας με λίγο χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχει υγρασία, προκειμένου να αποδώσει καλύτερα το μείγμα μπαχαρικών.

    Μπριζόλες φούρνου

    • 2 σπαλομπριζόλες χοιρινές
    • 2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
    • 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
    • ½ κουταλάκι αλάτι
    • ½ κουταλάκι πιπέρι
    • 6-7 μέτριες πατάτες
    • Αν οι μπριζόλες είναι κατεψυγμένες, αποψύξτε από το βράδυ στη συντήρηση. Ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας.
    • Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 25 λεπτά πριν προσθέσουμε τις μπριζόλες. Στερεώνουμε μια σχάρα στο ταψί.
    • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά και τρίβουμε με το μείγμα το κρέας και από τις δύο πλευρές.
    • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και τοποθετούμε τις μπριζόλες. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Ανεβάζουμε στην πάνω θέση του φούρνου και γυρίζουμε στο γκριλ, ώστε να καραμελώσει η μπριζόλα, για 5 λεπτά.
    • Τέλος, αφήνουμε τις μπριζόλες 5 λεπτά να ξεκουραστούν πριν τις σερβίρουμε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά