Πήρε την μαγειρική σόδα και την έριξε στα αυγά – Ο λόγος; Καταπληκτικός


Ξέρετε τι θα συμβεί αν ρίξετε μαγειρική σόδα στα αυγά που βράζουν; Εμείς σας έχουμε την απάντηση! Σίγουρα σας έχει συμβεί, να ξεφλουδίσετε το τσόφλι ενός αυγού μαζί με το ασπράδι του. Αυτό συμβαίνει ε…


Ξέρετε τι θα συμβεί αν ρίξετε μαγειρική σόδα στα αυγά που βράζουν; Εμείς σας έχουμε την απάντηση!

Σίγουρα σας έχει συμβεί, να ξεφλουδίσετε το τσόφλι ενός αυγού μαζί με το ασπράδι του. Αυτό συμβαίνει επειδή το αυγό είναι φρέσκο και το ασπράδι είναι κολλημένο στο τσόφλι. Για εύκολο ξεφλούδισμα, τα αυγά πρέπει να είναι μεταξύ 7 και 10 ημερών. Αλλά αν θέλετε πάντα τα αυγά να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκα, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα στο νερό όπου βράζετε το αυγό.

μυστικά για βράσιμο αυγών

Άλλα κόλπα για αυγά είναι τα παρακάτω:

Ελέγξτε τη φρεσκάδα του αυγού με τη βοήθεια ενός ποτηριού νερού. Βάλτε το στο ποτήρι και παρατηρήστε τη θέση του: αν το αυγό φτάσει στον πάτο σε οριζόντια θέση σημαίνει ότι είναι πολύ φρέσκο. Αν παραμείνει κατακόρυφο στον πάτο μπορείτε να το βράσετε χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν παραμείνει στην επιφάνεια σημαίνει ότι είναι πολύ παλιό.

Για να αποφύγετε τυχόν ρωγμές, ζεστάνετε το αυγό πριν το βάλετε σε ζεστό νερό. Το να βάλετε το αυγό απευθείας από το ψυγείο σε ζεστό νερό ενδέχεται να φθείρει το τσόφλι, οπότε αφήστε το για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία του δωματίου.

Εάν θέλετε σφιχτά βραστά αυγά, βάλτε τα σε ένα ποτήρι κρύο νερό και στη συνέχεια βράστε τα.

Αν θέλετε να έχετε μαλακούς κρόκους, βάλτε το αυγό σε ζεστό νερό για 4 λεπτά και κρατήστε το εκεί με τη βοήθεια κουταλιού.Βεβαιωθείτε ότι τα αυγά καλύπτονται με νερό ώστε να βράσουν ομοιόμορφα.

Κι επειδή φροντίζουμε για εσάς, δείτε εδώ μια τέλεια συνταγή με μαγειρική σόδα και αυγά. Μόλις την δοκιμάσετε θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια.

Βάζει κιμά, αυγό και ρύζι σε ένα μπολ και τα ανακατεύει – Δοκιμάστε το!

Θέλετε να συνδυάσετε τον κιμά με το αυγό και το ρύζι και να τα κάνετε ένα; Και όμως υπάρχει τρόπος και όπως θα δείτε στην παρακάτω συνταγή το αποτέλεσμα φαίνεται πεντανόστιμο!

Δεν είχε περάσει από το μυαλό μας πόσα μπορούμε να κάνουμε με τον κιμά, και πόσο μάλλον ότι μπορεί να ομογενοποιηθεί με το ρύζι και να δημιουργήσουν ένα πιάτο από μόνα τους. Αν θέλετε να δοκιμάσετε ακόμα μια περίεργη συνταγή με κιμά, δείτε αυτή εδώ με τον κιμά και τα μακαρόνια, που θα σας τρελάνει.

Μπορείτε να βάλετε τον κιμά, με το ρύζι και το αυγό σε ένα μπολ και αφού τα αναμείξετε το τοποθετείτε στο τηγάνι. Συνταγή κορεάτικου στυλ με κιμά και ρύζι, που μπορεί να γίνει και χωρίς το κρέας.

  • 2 φλιτζάνια (365 g) βρασμένο ρύζι με ατμό
  • 6 oz (170 g) άπαχο βοδινό κρέας
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 μίσχους των κρεμμυδιών
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 1 σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας gochujang (κόκκινη πιπεριά)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιου (χρησιμοποίησα φρυγανισμένο σησαμέλαιο)

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά