Η τραγανή πίτα της Καθαράς Δευτέρας με νηστίσιμα τυριά και σόδα


    Η Καθαρά Δευτέρα έρχεται και δεν γίνεται να λείπει μία πίτα από το σαρακοστιανό τραπέζι. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για νηστίσιμη πίτα με νηστίσιμη φέτα, νηστίσιμο κίτρινο τυρί, σόδα και φύλλο κρούστα…


    Η Καθαρά Δευτέρα έρχεται και δεν γίνεται να λείπει μία πίτα από το σαρακοστιανό τραπέζι. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για νηστίσιμη πίτα με νηστίσιμη φέτα, νηστίσιμο κίτρινο τυρί, σόδα και φύλλο κρούστας. Γεύση που θα σας πάει στα ουράνια.

    Ακόμα και αν δεν προλάβετε να τη προετοιμάσετε για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, μπορείτε κάλλιστα να τη τολμήσετε καθ΄όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής, αφού είναι 100% νηστίσιμη.

    Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε τις τιμές των εστιατορίων για το σαρακοστιανό τραπέζι

    • Φυλλο Κρουστας Μισό κιλό (10 φύλλα)
    • Σοδα 1 κουτάκι
    • Σπορέλαιο Λίγο

    Για την γέμιση

    • Φέτα 300 γραμμάρια νηστίσιμη
    • Τυρί 300 γραμμάρια κίτρινο νηστίσιμο
    • Πιπέρι Λίγο

    Η τραγανή πίτα της Καθαράς Δευτέρας με νηστίσιμα τυριά και σόδα

    • Στην αρχή αφήνουμε τα φύλλα κρούστας να ξεπαγώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού ξεπαγώσουν στρώνουμε τα πρώτα 5 φύλλα σε ένα λαδωμένο ταψί 30×40 εκατοστών με σπορέλαιο και αλείφουμε με σπορέλαιο το κάθε φύλλο ξεχωριστά προτού το στρώσουμε στο ταψί.
    • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με το χέρι μας την νηστίσιμη φέτα και προσθέτουμε το τριμμένο κίτρινο νηστίσιμο τυρί. Προσθέτουμε επίσης και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί η γέμιση. Απλώνουμε την γέμιση πάνω από τα πρώτα πέντε φύλλα στο ταψί.
    • Πάνω από την γέμιση απλώνουμε τα άλλα 5 φύλλα κρούστας τα οποία και αυτά τα λαδώνουμε μεταξύ τους. Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια, με προσοχή, γιατί δεν θέλουμε να χαράξουμε και τα κάτω φύλλα.
    • Έπειτα περιχύνουμε με την σόδα την πίτα και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη έτσι ώστε να απορροφηθεί η σόδα. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά