Η λαγάνα είναι το ψωμί που τρώμε παραδοσιακά την Καθαρά Δευτέρα. Μάλιστα, οι περισσότεροι ανυπομονούν για την λαγάνα, την οποία συνδυάζουν με ταραμά και άλλα παραδοσιακά εδέσματα της μέρας. Αν φέτος θ…
Η λαγάνα είναι το ψωμί που τρώμε παραδοσιακά την Καθαρά Δευτέρα. Μάλιστα, οι περισσότεροι ανυπομονούν για την λαγάνα, την οποία συνδυάζουν με ταραμά και άλλα παραδοσιακά εδέσματα της μέρας. Αν φέτος θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας την λαγάνα, χωρίς κόπο, η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για εσάς.
Παράλληλα, ανακάλυψε πως να φτιάξεις το μπανόφι της τεμπέλας.
Υλικά
- μισό κιλό αλεύρι χωριάτικο
- μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3κσ ζάχαρη
- 2κγ αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 1φλυτζ του καφέ λάδι ή ταχίνι
- 700 γρ νερό
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα τάπερ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά, αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι, νερό και λάδι.
- Κλείνουμε το καπάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες και πάνω.
- Αφού περάσουν οι 12 ώρες, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ρίχνουμε πάνω το ζυμάρι μας.
- Το ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να έχουμε μια ωραία μπαλίτσα στα χέρια μας. Δεν χρειάζεται πολύ χρόνο, περίπου στα 2 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε δυο μπαλίτσες και την κάθε μπαλίτσα την ανοίγουμε στο σχέδιο που έχουν οι λαγάνες.
- Με το ένα κιλό αλεύρι, βγαίνουν δυο λαγάνες στο μέγεθος του ταψιού του φούρνου.
Πηγή: daddy-cool.gr
Δείτε και αυτά