Στην Αθήνα, η λαγάνα αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο… πρωταγωνιστή κάθε Καθαρά Δευτέρα και κάθε φούρνος της πόλης φαίνεται να διαγωνίζεται για τον τίτλο της καλύτερης. Από τα πιο παραδοσιακά μέχρι τα μοντέρνα ζυμωτήρια, η λαγάνα γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του σαρακοστιανού τραπεζιού και η αναζήτησή της στις γειτονιές της Αθήνας κρύβει… διαμαντάκια.Στην καρδιά του Κουκακίου, ο φούρνος του …
Στην Αθήνα, η λαγάνα αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο… πρωταγωνιστή κάθε Καθαρά Δευτέρα και κάθε φούρνος της πόλης φαίνεται να διαγωνίζεται για τον τίτλο της καλύτερης. Από τα πιο παραδοσιακά μέχρι τα μοντέρνα ζυμωτήρια, η λαγάνα γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του σαρακοστιανού τραπεζιού και η αναζήτησή της στις γειτονιές της Αθήνας κρύβει… διαμαντάκια.
Σε αυτούς τους 5 φούρνους θα βρεις την καλύτερη λαγάνα
- Ο φούρνος του Τάκη
Στην καρδιά του Κουκακίου, ο φούρνος του Τάκη είναι γνωστός για την ασύγκριτη λαγάνα του, η οποία έχει αναδείξει το ψωμί ως τέχνη. Με τραγανή κόρα και την αφράτη υφή που χαρακτηρίζει τη δημιουργία του, το συγκεκριμένο ψωμί αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό για το σαρακοστιανό τραπέζι και μαζεύει πλήθος κόσμου κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα.
Διεύθυνση: Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι
Επικοινωνία: 210 9230052
- Το Τρομερό Παιδί
Στην περιοχή των Ιλισίων, το «Τρομερό Παιδί» έχει κερδίσει τις καρδιές των Αθηναίων με τις γαστρονομικές του προτάσεις, αλλά και με τη μοναδική λαγάνα του. Εκτός από την παραδοσιακή εκδοχή, στο κατάστημα αυτό θα βρείτε και άλλες ξεχωριστές συνθέσεις, όπως λαγάνα με μέλι, ταχίνι και πεκάν, προσφέροντας έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων σε όλους τους καλεσμένους σας που θα τη δοκιμάσουν.
Διεύθυνση: Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια
Επικοινωνία: 210 7777537
- Φούρνος του Λυκαβηττού
Εάν περιπλανηθείτε στο Κολωνάκι, αξίζει να επισκεφθείτε τον φούρνο του Λυκαβηττού, γνωστό για την άζυμη λαγάνα του, η οποία είναι απόλυτα τραγανή και γεμάτη γεύση, και τοπική ειδικότητα του φούρνου για πολλές δεκαετίες. Η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη, που οι πελάτες περιμένουν από νωρίς το πρωί για να προμηθευτούν αυτή την γευστική και προσιτή λαγάνα.
Διεύθυνση: Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι
Επικοινωνία: 210 7211348
Διαβάστε επίσης: Choureal: Γιατί όλη η Αθήνα παραμιλάει με το συγκεκριμένο προφιτερόλ! Άλλα 4 ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που μπορούν να το ανταγωνιστούν
- Φούρνος του Ρεμούνδου
Στη γειτονιά της Κυψέλης, ο φούρνος του Ρεμούνδου προσφέρει την αυθεντική, παραδοσιακή λαγάνα, ψημένη με το καλύτερο σκληρό σιτάρι. Η συνταγή μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, κάτι που εξηγεί την υψηλή ποιότητα του ψωμιού που προσφέρει, καθιστώντας τον έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων για την Καθαρά Δευτέρα.
Διεύθυνση: Κυψέλης 37, Κυψέλη
Επικοινωνία: 210 8215808
- Kora Bakery
Αν βρεθείτε στο Κολωνάκι, το Kora Bakery δεν περνά απαρατήρητο, καθώς η αφοσίωσή του στη φρεσκάδα και στην παράδοση στην αρτοποιία είναι εμφανής σε κάθε ψωμί που βγαίνει από τον φούρνο του. Εκτός από τις παραδοσιακές εκδοχές της λαγάνας, φέτος το Kora Bakery προτείνει και πιο καινοτόμες γεύσεις, όπως η λαγάνα με μαυροκούκι, ενώ εδώ θα βρεις και σπιτικές πίκλες με λαχανικά εποχής και σιμιγδαλένιο χαλβά με φουντούκια.
Διεύθυνση: Αναγνωστόπουλου Παναγιώτη 44, Κολωνάκι
Επικοινωνία: 210 3627855
Δείτε και αυτά