Γλυκά με 2 υλικά γίνεται; Κι όμως γίνεται και είναι ονειρεμένα


    Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά; Μέσα στη μέρα συχνά μπορεί κανείς να αναζητήσει έστω και μία μπουκιά γλυκό. Η ζαχαροπλαστική όμως απαιτεί χρόνο τις περισσότερες φορές. Τι θα έλεγες όμως αν ήξερε…


    Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά; Μέσα στη μέρα συχνά μπορεί κανείς να αναζητήσει έστω και μία μπουκιά γλυκό. Η ζαχαροπλαστική όμως απαιτεί χρόνο τις περισσότερες φορές. Τι θα έλεγες όμως αν ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις ένα γλυκό πολύ εύκολα με μόνο 2 υλικά;

    Παρακάτω θα ανακαλύψεις 4 συνταγές για γλυκό με μόνο 2 υλικά. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ πως θα φτιάξεις αφράτο γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις και κόστος λιγότερο από 5 ευρώ.

    Μους σοκολάτας

     Γλυκά με 2 υλικά γίνεται; Κι' όμως γίνεται και είναι ονειρεμένα

    Υλικά:

    • 200 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
    • 350ml κρέμα γάλακτος

    Εκτέλεση:

    • Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ και τα 150ml της κρέμας γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι να πάρει βράση.
    • Περιχύνετε με την καuτή κρέμα τη σοκολάτα στο μπολ και μετά από λίγο ανακατεύετε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
    • Στο μεταξύ χτυπάτε τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
    • Ανακατεύετε την σαντιγί με το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε τη μους στο ψυγείο να πήξει γιατί σε αυτή τη φάση είναι αραιή. Αφού σφίξει η μους τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ύστερα τη μοιράζετε σε ποτήρια.

    Μπουκίτσες σοκολάτας

    Υλικά:

    • 450 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες
    • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα 400 γραμμαρίων

    Εκτέλεση:

    • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
    • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα .Ρίχνουμε το μείγμα σε πυράντοχο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα.
    • Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

    Μπισκοτάκια καρύδας

    Υλικά:

    • 1½ φλιτζ. γάλα ζαχαρούχο
    • 3 φλιτζ. ινδοκάρυδο

    Εκτέλεση:

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C. Επενδύουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αναμειγνύουμε καλά τα δύο υλικά.
    • Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ακουμπάμε στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσουν.
    • Τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα όσο είναι ακόμα ζεστά. Τα σερβίρουμε μόλις κρυώσουν.

    Palmiers

     Γλυκά με 2 υλικά γίνεται; Κι' όμως γίνεται και είναι ονειρεμένα

    Υλικά:

    • 1/2 κούπα ζάχαρη
    • 1 πακέτο σφολιάτα

    Εκτέλεση:

    • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
    • Ρίξτε στον πάγκο 1 κουταλιά ζάχαρης, πάρτε ένα φύλο σφολιάτας και τοποθετήστε το πάνω στη ζάχαρη.
    • Στρίψτε το σε ρολό και σταματήστε όταν φτάσετε στο μέσον του.
    • Κάντε το ίδιο με την άλλη άκρη του μέχρι οι δύο άκρες που ρολάρετε να συναντηθούν. Πάρτε το μαχαίρι και κόψετ την τυλιγμένη ζύμη σου σε λεπτά palmiers.
    • Απλώστε τα σε ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίστε τα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
    • Ψήστε τα για 20 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

    Πηγή: infokids.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά