Είσαι νοικοκυρά όμως θέλεις να φτιάχνεις φαγητά γρήγορα και εύκολα χωρίς να σου παίρνει πολύ χρόνο; Αυτή η συνταγή λοιπόν για ψωμί που λέγεται “της τεμπέλας” θα σου λύσει τα χέρια. Θέλει μόνο 5 λεπτά προετοιμασίες και 45 λεπτά μαγείρεμα και μετά θα έχεις στο τραπέζι σου το δικό σου φρέσκο και ζεστό ψωμί για να το απολαύσει όλη η οικογένεια.Δείτε επίσης πως να φτιάξετε ψωμί χωρίς να χρειαστεί να ζυ…
Είσαι νοικοκυρά όμως θέλεις να φτιάχνεις φαγητά γρήγορα και εύκολα χωρίς να σου παίρνει πολύ χρόνο; Αυτή η συνταγή λοιπόν για ψωμί που λέγεται “της τεμπέλας” θα σου λύσει τα χέρια. Θέλει μόνο 5 λεπτά προετοιμασίες και 45 λεπτά μαγείρεμα και μετά θα έχεις στο τραπέζι σου το δικό σου φρέσκο και ζεστό ψωμί για να το απολαύσει όλη η οικογένεια.
Πως να φτιάξεις το ψωμί της τεμπέλας
Υλικά
- 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1⅔ φλ. ξινόγαλο ή γιαούρτι
- Λίγο νερό (1-2 κ.σ.)
Δείτε επίσης πως να φτιάξετε ψωμί χωρίς να χρειαστεί να ζυμώσετε!
Εκτέλεση
- Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα σε ένα μπολ.
- Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
- Διαλύουμε το αλάτι στο ξινόγαλο, και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
- Ανακατεύοντας, ζυμώνουμε με κουτάλι ή με το χέρι.
- Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο γάλα για να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη.
- Η οποια θα, θα κολλάει ελαφρά.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο και τη ζυμώνουμε για 1 λεπτό.
- Τη μαζεύουμε σε μπάλα, την ακουμπάμε σε αλευρωμένο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνειά της.
Ψήσιμο – Χρόνος
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να ξεροψηθεί καλά, να ροδίσει, κι όταν χτυπάμε από κάτω να ακούγεται κούφιος ο ήχος, όχι βαρύς.
- Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πάνω σε σχάρα για να στεγνώσει καλά και να γίνει τραγανή η κόρα.