Το ψωμί της τεμπέλας μέσα σε 50 λεπτά – Το μυστικό για να ξεροψηθεί απέξω και να γίνει μαλακό μέσα


    Είσαι νοικοκυρά όμως θέλεις να φτιάχνεις φαγητά γρήγορα και εύκολα χωρίς να σου παίρνει πολύ χρόνο; Αυτή η συνταγή λοιπόν για ψωμί που λέγεται “της τεμπέλας” θα σου λύσει τα χέρια. Θέλει μόνο 5 λεπτά προετοιμασίες και 45 λεπτά μαγείρεμα και μετά θα έχεις στο τραπέζι σου το δικό σου φρέσκο και ζεστό ψωμί για να το απολαύσει όλη η οικογένεια.Δείτε επίσης πως να φτιάξετε ψωμί χωρίς να χρειαστεί να ζυ…


    Είσαι νοικοκυρά όμως θέλεις να φτιάχνεις φαγητά γρήγορα και εύκολα χωρίς να σου παίρνει πολύ χρόνο; Αυτή η συνταγή λοιπόν για ψωμί που λέγεται “της τεμπέλας” θα σου λύσει τα χέρια. Θέλει μόνο 5 λεπτά προετοιμασίες και 45 λεπτά μαγείρεμα και μετά θα έχεις στο τραπέζι σου το δικό σου φρέσκο και ζεστό ψωμί για να το απολαύσει όλη η οικογένεια.

    Πως να φτιάξεις το ψωμί της τεμπέλας

    Υλικά

    • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 1⅔ φλ. ξινόγαλο ή γιαούρτι
    • Λίγο νερό (1-2 κ.σ.)

    Δείτε επίσης πως να φτιάξετε ψωμί χωρίς να χρειαστεί να ζυμώσετε!

    Εκτέλεση

    • Πρώτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα σε ένα μπολ.
    • Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
    • Διαλύουμε το αλάτι στο ξινόγαλο, και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
    • Ανακατεύοντας, ζυμώνουμε με κουτάλι ή με το χέρι.
    • Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο γάλα για να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη.
    • Η οποια θα, θα κολλάει ελαφρά.
    • Αλευρώνουμε τον πάγκο και τη ζυμώνουμε για 1 λεπτό.
    • Τη μαζεύουμε σε μπάλα, την ακουμπάμε σε αλευρωμένο ταψί.
    • Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνειά της.

    Ψήσιμο – Χρόνος

    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να ξεροψηθεί καλά, να ροδίσει, κι όταν χτυπάμε από κάτω να ακούγεται κούφιος ο ήχος, όχι βαρύς.
    • Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πάνω σε σχάρα για να στεγνώσει καλά και να γίνει τραγανή η κόρα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά