«Τσιμπητά» γλυκά τυροπιτάκια: Με τυροβολιά Μυκόνου και έτοιμα σε 30′


    Γλυκά τσιμπητά τυροπιτάκια αρωματισμένα με κανέλα και πορτοκάλι, περιχυμένα από μέλι που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν. Παράλληλα, δείτε τη λαχταριστή συνταγή για τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι.Για τη ζύμηΓια τη γέμισηΓια το σερβίρισμαΖύμηΓέμισηΣερβίρισμαΜόλις τα βγάλουμε καuτά από το φούρνο, τα περιχύνουμε με μέλι.


    Γλυκά τσιμπητά τυροπιτάκια αρωματισμένα με κανέλα και πορτοκάλι, περιχυμένα από μέλι που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν. Παράλληλα, δείτε τη λαχταριστή συνταγή για τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι.

    Υλικά

    Για τη ζύμη

    • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • χυμός 1/2 πορτοκαλιού
    • 1 αυγό
    • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
    • ¼ αλάτι
    • ¼ ζάχαρη περίπου
    • 400 ml νερό

    Για τη γέμιση

    • 1 κιλό τυροβολιά Μυκόνου
    • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
    • 1/2 φλιτζ. τσαγιού μέλι
    • 4 αυγά
    • 1 καψάκι βανιλίνη
    • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
    • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

    Για το σερβίρισμα

    • περίπου 1 φλιτζ. τσαγιού μέλι

    τσιμπητα-τυροπιτακια-μυκονου
    Τσιμπητά γλυκά τυροπιτάκια

    Διαδικασία

    Ζύμη

    • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το ξύσμα, το χυμό, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
    • Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε με τον γάντζο, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη μέτρια και λεία (ίσως δεν χρειαστεί να ρίξουμε όλο το νερό).
    • Την αφήνουμε κατά μέρος να ξεκουραστεί, για 30 λεπτά.

    Γέμιση

    • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαζί με ένα πιρούνι.
    • Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης με μέγεθος από 1 καρύδι έως 1 αυγό, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε να κάνουμε τα πιτάκια.
    • Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε δισκάκι ζύμης διαμέτρου 6 εκ. αν θέλουμε μικρό τσιμπητό ή 10 εκ. αν το θέλουμε μεγαλύτερο.
    • Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι.
    • Έπειτα, τσιμπάμε τη ζύμη με τα δύο μας δάχτυλα, γύρω γύρω, ανασηκώνοντάς την ελαφρά, ώστε να της δώσουμε την όψη μικρής τάρτας.
    • Πασπαλίζουμε τη γέμιση κάθε τσιμπητού με κανέλα και σουσάμι και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα, για 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

    Σερβίρισμα

    Μόλις τα βγάλουμε καuτά από το φούρνο, τα περιχύνουμε με μέλι.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά