Χοιρινή τηγανιά με μπόλικο λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου – Για μερακλήδες και κρασάκι


Η πιο εύκολη χοιρινή τηγανιά με λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου! Απευθύνεται σε μερακλήδες και τραβάει κρασάκι. Φτιάξτε την απόψε και θα μας θυμηθείτε…. Ο αγαπημένος χειμωνιάτικος μεζές στη πιο εύκολ…


Η πιο εύκολη χοιρινή τηγανιά με λεμόνι από την Βέφα Αλεξιάδου! Απευθύνεται σε μερακλήδες και τραβάει κρασάκι. Φτιάξτε την απόψε και θα μας θυμηθείτε…. Ο αγαπημένος χειμωνιάτικος μεζές στη πιο εύκολη ετοιμασία του!

Ακόμα κάθεστε; Στρωθείτε στην κουζίνα και μέσα σε 10 λεπτά θα έχετε το υπέρτατο φαγητό! Αν πάλι δεν το έχετε πολύ… ιδού η συνταγή για να αναλάβει κάποιος ειδικός! Βήμα – βήμα τι πρέπει να κάνετε.

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό για τηγανιά (σπάλα ή λαιμός ή και τα δυο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές μουστάρδα
  • 1/2 ποτήρι νερό

Διαδικασία

Μαρινάρουμε το χοιρινό με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη από όλες τις μεριές και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας κάλα. Ζεσταίνουμε το τηγάνι στο δυνατό καλά μέχρι να κάψει. Αραδιάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού μέσα στο τηγάνι χωρίς να ρίξουμε καθόλου λάδι και κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να πάρει βράση. Ανά διαστήματα ανοίγουμε το καπάκι και γυρνάμε τα κομμάτια του κρέατος έτσι ώστε να πάρουν χρώμα απ όλες τις μεριές και ξανακλείνουμε το καπάκι. Σε ένα μπολ-ποτήρι στίβουμε ενα λεμόνι, ρίχνουμε 3 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα όποια θέλετε και μισό ποτήρι νερό. Στα τελευταία 5 λεπτά που θα νιώσουμε πως το κρέας μας είναι έτοιμο, ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο φαγητό μας και το ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό και περιχύνουμε το κρέας μας έτσι ώστε να πάει παντού και το αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Όσο για γλυκό; Βουρ να κάνετε μελωμένα κουρκουμπίνια από την Αργυρώ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά