Τυρόπιτα σαν κέικ: Εύκολη και αφράτη πίτα φόρμας – Τη λατρεύουν τα παιδιά για το σχολείο


    Αφράτη Τυρόπιτα Φόρμας: Θέλετε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για πίτα; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω και να φτιάξετε μία πεντανόστιμη τυρόπιτα.Παράλληλα δείτε εδώ τη συνταγή για ζαγορόπιτα.– Ξεκινάμε την τυρόπιτα φόρμας, αναμιγνύοντας σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, την σπασμένη φέτα, το ανθότυρο, …


    Αφράτη Τυρόπιτα Φόρμας: Θέλετε να κάνετε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική και γευστική συνταγή για πίτα; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες, οι οποίες βρίσκονται παρακάτω και να φτιάξετε μία πεντανόστιμη τυρόπιτα.

    Παράλληλα δείτε εδώ τη συνταγή για ζαγορόπιτα.

    • 2 πιπεριές
    • 200 γραμμάρια φέτα
    • 200 γραμμάρια ανθότυρο
    • 50 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
    • 1 φακελάκι μπέικιν
    • 500 γραμμάρια φύλλα κρούστας
    • 4 αυγά
    • 100 γραμμάρια γάλα
    • 100 γραμμάρια λάδι
    • 100 γραμμάρια σόδα

    – Ξεκινάμε την τυρόπιτα φόρμας, αναμιγνύοντας σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές, την σπασμένη φέτα, το ανθότυρο, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ, φτιάχνοντας έτσι την γέμιση της τυρόπιτας μας.

    – Στην συνέχεια, βάζουμε 2 φύλλα τσαλακωτά, σε φόρμα για κέικ, 26 εκατοστών και από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα τυριά.

    – Έπειτα, σκεπάζουμε με ακόμα 2 φύλλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα.

    – Στην τελευταία στρώση βάζουμε 4 φύλλα αντί για 2.

    – Συνεχίζουμε και σε ένα άλλο μπολ, δουλεύουμε τα αυγά με το γάλα, το λάδι και την σόδα.

    – Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι τρυπάμε καλά τα φύλλα και περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά.

    Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα και βγάζουμε από τον φούρνο όταν η τυρόπιτα φόρμας έχει ροδίσει.

    «Μπακλαβαδένια» τυρόπιτα: Με 3 τυριά και φύλλο βγαλμένο από τον παράδεισο!

    Η τυρόπιτα είναι από τα πιο συνηθισμένα φαγητά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ελληνικό σπίτι. Συγκεκριμένα η τυρόπιτα είναι ένα από τα λίγα πιάτα που ταιριάζει σε κάθε περίσταση από μία γιορτή μέχρι και το μεσημεριανό φαγητό αλλά και σαν κολατσιό στη δουλειά και στο σχολείο.

    Συγκεκριμένα το Athensmagazine.gr σας προτείνει μία τυρόπιτα που θα φτιάξετε και θα λατρέψετε αρκετά με αυτή να περιέχει τρία τυριά αλλά και φύλλο μπακλαβά. Επίσης μετά από αυτή την συνταγή δοκιμάστε και άλλη μία τυρόπιτα που είναι σαν κέικ αλλά με το απάκι να κάνει τη διαφορά.

    Υλικά

    • 8 φύλλα μπακλαβά
    • 250 γραμμ. κασέρι
    • 250 γραμμ. φέτα
    • 250 γραμμ. γραβιέρα
    • 400 γραμμ. γάλα
    • 200 γραμμ. βούτυρο
    • 4 αυγά

    Eκτέλεση

    Aλείφουμε το ταψάκι με λιωμένο βούτυρο. Aπλώνουμε 4 φύλλα που τα βουτυρώνουμε ένα ένα.

    Kόβουμε όλα τα τυριά ψιλά ψιλά φετάκια, τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω στα φύλλα.

    Πάνω στα τυριά βάζουμε τα άλλα 4 φύλλα που τα βουτυρώνουμε ένα ένα. Xτυπάμε τα 4 αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα.

    Xαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε τα αυγά και το γάλα. Tην ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και την αφήνουμε να σταθεί 2 ώρες. Mετά την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 30’.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά