Το γλυκό της ημέρας: Κορμός σοκολάτας με παντεσπάνι


    Φανταστικός κορμός αφράτος με πραλίνα γκοφρέτας που θα σας ξετρελάνει όλους! Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για όσους αγαπούν την σοκολάτα!
    ΥλικάΓια την επικάλυψηΟι κορμοί σοκολάτας είναι κολασμένα γλυκά και όποτε βρίσκουμε συνταγές, δεν μπορούμε να αντισταθούμε και να μην τις δοκιμάσουμε. Έτσι ο Δημήτρης Μιχαηλίδης έφτιαξε ένα σοκολασμένο κορμό με σαντιγί και πραλ…


    Φανταστικός κορμός αφράτος με πραλίνα γκοφρέτας που θα σας ξετρελάνει όλους! Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για όσους αγαπούν την σοκολάτα!

    Κορμός σοκολάτας με παντεσπάνι που δε λυγίζει και δεν σπάει

    Υλικά

    • 250 γραμμάρια σοκολατένια μπισκότα (πτι-μπερ), αλεσμένα
    • 1 ώριμη μπανάνα
    • 80 ml φρέσκο γάλα
    • 100 ml 35%, κρύα κρέμα γάλακτος
    • 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
    • 1 φακελάκι βανίλια
    • 20 γραμμάρια ζαχαρη

    Για την επικάλυψη

    • 200 γραμμάρια περίπου πραλίνα Φουντουκιού με γκοφρέτα

    Οι κορμοί σοκολάτας είναι κολασμένα γλυκά και όποτε βρίσκουμε συνταγές, δεν μπορούμε να αντισταθούμε και να μην τις δοκιμάσουμε. Έτσι ο Δημήτρης Μιχαηλίδης έφτιαξε ένα σοκολασμένο κορμό με σαντιγί και πραλίνα γκοφρέτας, που ένα κομμάτι δεν θα σας είναι αρκετό.

    Το γλυκό της ημέρας: Κορμός σοκολάτας με παντεσπάνι

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα, την μπανάνα και το γάλα μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο ανάμεσα από δύο λαδόκολλες και κόβουμε τις άκρες ώστε να έχεις ένα ορθογώνιο κομμάτι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα τυρί με τη βανιλίνη και τη ζάχαρη.

    Δείτε επίσης: Με μπισκότα και θεϊκή σοκολάτα: Το τέλειο γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο σε 15 λεπτά

    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την σοκολατένια βάση και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

    Γαρνίρουμε με λίγη λιωμένη πραλίνα Φουντουκιού με γκοφρέτα.

    Πηγή: daddy-cool.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά