Το επιδόρπιο του Αγίου Βαλεντίνου: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου σε σχήμα καρδιάς μόνο με 2 υλικά για την ημέρα των ερωτευμένων


    Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί μια ευκαιρία να γιορτάσουμε με το έτερον ήμισυ, να περάσουμε όμορφα και να εκφράσουμε την αγάπη μας. Ένα γλυκάκι, εύκολο και ελαφρύ επιβάλλεται να το φτιάξουμε λόγω της ημέρας! Κι επειδή όλοι είμαστε πολυάσχολοι και τρέχουμε όλη μέρα, το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα πανεύκολο, γρήγορο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου μόνο με 2 υλικά. Με την ευκαιρία, δείτε τη…


    Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί μια ευκαιρία να γιορτάσουμε με το έτερον ήμισυ, να περάσουμε όμορφα και να εκφράσουμε την αγάπη μας. Ένα γλυκάκι, εύκολο και ελαφρύ επιβάλλεται να το φτιάξουμε λόγω της ημέρας! Κι επειδή όλοι είμαστε πολυάσχολοι και τρέχουμε όλη μέρα, το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα πανεύκολο, γρήγορο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου μόνο με 2 υλικά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λαχταριστό γλυκό με πραλίνα φουντουκιού.

    Χρειάζεστε το πολύ δυο υλικά για να φτιάξετε αυτήν την πανεύκολη συνταγή: σοκολάτα κουβερτούρα και ό,τι άλλο φανταστείτε για τη γέμιση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να προμηθευτείτε μια φόρμα για σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς, αν δεν έχετε ήδη στο σπίτι.

    Το επιδόρπιο του Αγίου Βαλεντίνου: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου σε σχήμα καρδιάς μόνο με 2 υλικά για την ημέρα των ερωτευμένων

    Υλικά

    • 1 κουβερτούρα (κατά προτίμηση πραλίνα ή γάλακτος)
    • κόκκινα φρούτα ή ψημένοι ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι

    Διαδικασία

    • Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
    • Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξηρούς καρπούς, τους καβουρδίζετε στον φούρνο και στη συνέχεια τους ψιλοκόβετε στο μούλτι (σε χοντρά κομμάτια). Θα προτείναμε αμύγδαλα, φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους ξηρούς καρπούς.
    • Αν χρησιμοποιήσετε φρούτα του δάσους ή φράουλες, τα ψιλοκόβετε αρκετά, ανάλογα με το πόσο θέλετε να «ακούγονται» στα σοκολατάκια σας.
    • Ρίχνετε την κουβερτούρα, γεμίζοντας τις μικρές φόρμες μέχρι τη μέση. Στη συνέχεια ρίχνετε κομματάκια από τα φρούτα ή τους ξηρούς καρπούς και καλύπτετε το υπόλοιπο της κάθε μικρής φόρμας με σοκολάτα.
    • Τα βάζετε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο και στη συνέχεια τα βγάζετε, τα ξεφορμάρετε και άμα θέλετε τα σερβίρετε μέσα σε κόκκινα χάρτινα φορμάκια.

    Ούτε θερμίδα: Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με βύσσινο – Έτοιμο σε λιγότερο από 8 λεπτά

    Αυτήν την εποχή κυκλοφορούν διάφορες παραλλαγές της βασικής συνταγής με γιαούρτι, ζελέ και κομπόστες για δροσερά γλυκά ψυγείου που αρέσουν σε όλη την οικογένεια και μας βγάζουν ασπροσπρόσωπες σε ένα ξαφνικό κάλεσμα φίλων και συγγενών. Αν πάλι ακόμη και το καλοκαίρι επιμένετε στη σοκολάτα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το τέλειο γλυκό με μπισκότα.

    Η εν λόγω συνταγή περιέχει βύσσινα που αντί να είναι μέσα στο μείγμα στολίζουν εξωτερικά το γλυκό ψυγείου ενώ το λαχταριστό σιρόπι του γλυκαίνει τον ουρανίσκο.Επιπλέον, το γλυκό αυτό, περιέχει λίγες θερμίδες οπότε και μπορεί να φαγωθεί χωρίς πολλές ενοχές. Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με ροδάκινα ή φράουλες.

    Υλικά

    • Ζελέ 1 πακέτο με δυο φακελάκια βύσσινο
    • Γιαούρτι 500 γρ 2% (μπορείτε και πλήρες)
    • Κομπόστα 1 μικρό κουτί βύσσινο
    • Κόρν Φάουρ 1 κοφτή κουταλιά

    Εκτέλεση

    • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο μαζί με το κόρν φλάουερ και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει και να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Όταν το σιρόπι δέσει προσθέτουμε και τα βύσσινα. Τέλος το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    • Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα του ζελέ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί με τον ζελέ.
    • Στην συνέχεια το βάζουμε σε μια φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Αφού περάσουν οι έξι ώρες και το ζελέ μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την κρύα πλέον σάλτσα βύσσινο που έχουμε φτιάξει με την κομπόστα.

    γλυκο-ψυγειου-με-βυσσινο

    Το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού

    Φτιάξτε το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού.. Πρόκειται για μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ το γλυκό με το ζελέ.

    • Μπισκότα Πτι μπερ
    • Βύσσινο γλυκο του κουταλιου ή κεράσι

    Για την κρέμα

    • Πέντε ποτήρια νερό
    • Επτά κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
    • Πέντε κουταλιές κάσταρντ*
    • Μία βανίλια

    *Το Custard/ Κάσταρντ είναι ασικό μείγμα που αποτελείται από γάλα, αυγά, ζάχαρη και άρωμα βανίλιας, και αποτελεί τη βάση για την παρασκευή άλλων κρεμών ζαχαροπλαστικής, όπως πατισερί ή ανγκλέζ.

    • Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα πάνω σε φωτιά, στην αρχή δυνατή και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
    • Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας να μην κολλήσει.
    • Όταν πήξει την τραβάμε στην άκρη.
    • Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι 20Χ20 τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα και πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το γλυκο κουταλιου.
    • Ρίχνουμε τη μισή κρέμα, μια στρώση ακόμα μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και πάνω στην κρέμα το υπόλοιπο γλυκό του κουταλιού.
    • Κάνουμε σχέδια με μια οδοντογλυφίδα και στα κενά ρίχνουμε λίγο μπισκότο τριμμένο η αν θέλετε κανέλα.
    • Τοποθετούμε το πυρίμαχο ταψάκι στο ψυγείο αφού κρυώσει η κρέμα.
    • Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία σε ποτήρια η σε ατομικά μπολάκια.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά