Γευστικός οpγασμός αυτή η παραδοσιακή συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που έρχεται κατευθείαν από την Πάτμο! Πουγκάκια με κανέλα και λεμόνι, θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Την βρήκαμε στο argiro.gr…
Γευστικός οpγασμός αυτή η παραδοσιακή συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που έρχεται κατευθείαν από την Πάτμο! Πουγκάκια με κανέλα και λεμόνι, θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Την βρήκαμε στο argiro.gr και σας την παρουσιάζουμε! Παραδοσιακά γλυκά του γάμου και της χαράς. Πουγκιά Πάτμου με τραγανό φύλλο και γλυκιά γέμιση. Κατά το “Τσατόνι”(έθιμο της Πάτμου), η νύφη γεμίζει ένα δίσκο με 300 τουλάχιστον πουγκιά και τα πηγαίνει στον γαμπρό για ζητήσει το χέρι του! Όμορφες παραδόσεις, με μοναδικές συνταγές του Αιγαίου.
Υλικά Συνταγής
Για τη γέμιση
1 κιλό ζάχαρη
400 γρ. νερό
500 γραμ. μέλι
1 κ.σ γλυκόζη
1 κ.σ χυμό λεμόνι
½ κιλό αμύγδαλα ψιλοκομμένα
½ κιλό καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
100 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γλ. φρεσκοτριμμενο μοσχοκάρυδο
1 κ.γλ. κανέλα
100 γραμ. ινδοκάρυδο
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
1/2 φλ. αλισίβα (νερό από στάχτη ξύλου)
2 κρόκους αυγών
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. μπέκιν πάουντερ
100 γραμ. σπορέλαιο
500 ml ανθρακούχο νερό
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
300 γραμ. νερό
300 γραμ. μέλι
1 κ.σ γλυκόζη
1 κ.σ χυμό λεμονιού
φλούδα από πορτοκάλι
φλούδα από λεμόνι
ξύλο κανέλα
λίγα γαρίφαλα
2 κ.σ ανθόνερο
Δείτε και αυτά