Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια θεϊκή συνταγή για κέικ μήλου, η οποία είναι αρκετά οικονομική. Να τονίσουμε, ότι το αλεύρι που έχει μέσα η συγκεκριμένη συνταγή είναι χωρίς γλουτένη. Αν όμως,…
Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια θεϊκή συνταγή για κέικ μήλου, η οποία είναι αρκετά οικονομική. Να τονίσουμε, ότι το αλεύρι που έχει μέσα η συγκεκριμένη συνταγή είναι χωρίς γλουτένη. Αν όμως, θέλετε να προσθέσετε το κλασικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, θα πρέπει να βάλετε ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder. Σε περίπτωση, που δε σας αρέσει αρκετά το μήλο, δείτε εδώ μια συνταγή για σοκολατένιο κέικ με κρέμα καραμελέ.
- 2 αβγά
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη κ.σ. βούτυρο ή βιολογική μαργαρίνη
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. κοφτή κανέλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 250 γρ αλεύρι φαρίνα (εγώ έβαλα χωρίς γλουτένη)
- 1/2 φλ. του τσαγιού περίπου σταφίδες μαύρες
- 2 μεσαία μήλα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο ή την βιολογική μαργαρίνη και μαζί με το λάδι, το μέλι και τη ζάχαρη, τα χτυπάμε στο μίξερ για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αβγά και την κανέλα και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Βγάζουμε το μίξερ και με ένα κουτάλι ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι και το νερό μέχρι να έχουμε τη ζύμη του κέικ όπως φαίνεται στην φωτογραφία παρακάτω. Προσθέτουμε και τις σταφίδες.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα τοποθετούμε πάνω στο κέικ σε σειρά.
- Ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και αφού βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρισμα.
Πηγή: cookpad.com
Κέικ που λιώνει στο στόμα
- 50 ml. σπορέλαιο
- 80 γραμμάρια κορν φλαουρ
- 6 αυγά
- 80 γραμμάρια ζάχαρη
- Βάζουμε σε ένα μπρίκι 50 ml. σπορέλαιο, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα 80 γραμμάρια κορν φλάουρ, 5 κρόκους αυγών και 1 αυγό, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
- Χτυπάμε 5 ασπράδια με 80 γραμμάρια ζάχαρη σε μαρέγκα!
- Παίρνουμε λίγο μίγμα από τους κρόκους και το ρίχνουμε στην μαρέγκα και στην συνέχεια την μαρέγκα την ρίχνουμε μέσα στους κρόκους στο μίγμα!
- Απαλά ανακάτεμα και στην συνέχεια το τοποθετούμε σε τσέρκι (26) το οποίο το έχουμε κλείσει καλά με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα!
- Το τσέρκι στην συνέχεια το τοποθετούμε μέσα σε ταψάκι που έχουμε γέμιση μέχρι την μέση νερό και το τοποθετούμε στο φούρνο μας και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα!
- Όταν το βγάλουμε περιμένουμε 5 λεπτά να το τακτοποιήσουμε δηλαδή να βγάλουμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο!
Πηγή: idiva.gr
Δείτε και αυτά