“Μαμαδίστικη” κολοκυθόπιτα της θείας Τούλας χωρίς φύλλο


    Πόσες φορές έχουμε ανατρέξει στα τετράδια συνταγών των γιαγιάδων μας που πέρασαν από γενιά σε γενιά σαν οικογενειακό κειμήλιο, για να φτάσουν σε εμάς και να συνεχιστεί η οικογενειακή παράδοση σε συντ…


    Πόσες φορές έχουμε ανατρέξει στα τετράδια συνταγών των γιαγιάδων μας που πέρασαν από γενιά σε γενιά σαν οικογενειακό κειμήλιο, για να φτάσουν σε εμάς και να συνεχιστεί η οικογενειακή παράδοση σε συνταγές που άφησαν ιστορία.

    Μία από αυτές τις συνταγές είναι και η ακόλουθη! Η συνταγή της Στερεοελλαδίτισσας θείας Τούλας για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.

    Παράλληλα, δείτε τα 3 καλύτερα τυροπιτάδικα στην Αθήνα

    Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε:

    Υλικά

    • 200 γρ. γιαούρτι
    • 6 – 7 κολοκυθάκια (τριμμένα)
    • 2 αυγά + 2 ασπράδια
    • 80 γρ. ελαιόλαδο
    • 8 γρ. baking powder
    • 200 γρ. αλεύρι
    • 300 γρ. φέτα (σε χοντρά κομμάτια)
    • 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια

    κολοκυθοπιτα

    Εκτέλεση

    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
    • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το τριμμένο κολοκυθάκι, τα αβγά, το ελαιόλαδο και το baking powder και ομογενοποιούμε καλά.
    • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις το ενσωματώνουμε στα υπόλοιπο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
    • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεσαίο πυρέξ 25×30 εκ. και ψήνουμε για περίπου 40 – 45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγάινει στεγή από το κέντρο της πίτας.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά