Οι καλύτεροι σεφ προτείνουν: Πριν βράσετε τα μακαρόνια…


    Τα μακαρόνια είναι αγαπημένο φαγητό και εύκολο, μάλιστα, στο μαγείρεμα, αλλά ακόμη και σε αυτό γίνονται αρκετά λάθη, με τους καλύτερους σεφ να μας προτείνουν το τι πρέπει να κάνουμε πριν καν τα βράσου…


    Τα μακαρόνια είναι αγαπημένο φαγητό και εύκολο, μάλιστα, στο μαγείρεμα, αλλά ακόμη και σε αυτό γίνονται αρκετά λάθη, με τους καλύτερους σεφ να μας προτείνουν το τι πρέπει να κάνουμε πριν καν τα βράσουμε.

    Η αλήθεια είναι πως η μακαρονάδα είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς αν αποφασίσει να ασχοληθεί με την μαγειρική, όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και ερασιτεχνικά. Και όταν μαθαίνει κανείς τη διαδικασία δεν μπορεί να πιστέψει ότι μπορεί κάτι να γίνει λάθος με μία τόσο εύκολη διαδικασία. Ωστόσο, οι περισσότεροι κάνουν κάποια λάθη, τα οποία χαλάνε τη γεύση και αποτρέπουν την τέλεια απόλαυση της μακαρονάδας, με ένα εξ αυτών να τα κάνει… να μην τρώγονται.

    Μακαρόνια: Τι πρέπει να κάνετε πριν από το βράσιμο

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν μεγάλοι σεφ, το νερό που βράζει πριν πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να είναι αλμυρό. Ο λόγος έχει να κάνει με την βοήθεια που δίνουν στα μακαρόνια να αποκτήσουν πιο σκληρή επιφάνεια, ενώ παράλληλα, το αλάτι δεν επιτρέπει την απώλεια θερμότητας μόλις πέφτουν τα ζυμαρικά.

    μακαρόνια σεφ

    Δείτε τι μπορείτε να πάθετε αν τρώτε πολλές μακαρονάδες

    Τρώτε πολλές μακαρονάδες; Δείτε παρακάτω σε μία έρευνα τι μπορείτε να πάθετε! Επιστήμονες από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, ανέλυσαν τη διατροφή 43.000 γυναικών και κατέληξαν σε πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τις επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης υδατάνθρακα στον ανθρώπινο οργανισμό.

    Οι άνθρωποι, λοιπόν, που καταναλώνουν πολλούς υδατάνθρακες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να διαγνωστούν με κατάθλιψη, κατέληξε η μελέτη, καθώς – από το δείγμα των γυναικών που δεν είχαν ιστορικό κατάθλιψης – φάνηκε ότι με την μεγάλη κατανάλωση σε ζυμαρικά, ψωμί, και τηγανιτές πατάτες, αλλά και με την αυξημένη κατανάλωση κρέατος, αύξαναν από 29% έως και 41% τις πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.

    Αντίθετα, όσες γυναίκες ακολουθούσαν μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε ελαιόλαδο, ψάρια και κρασί, και έπιναν καφέ διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν κάποιο καταθλιπτικό επεισόδιο. Παράλληλα, τα μακαρόνια μπορεί να θεωρούνται μια πολύ απλή τροφή στο να μαγειρευτεί, αλλά κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο ισχύει, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σας βγουν «λασπωμένα» ή άνοστα.

    Η έρευνα έγινε μεν σε γυναίκες, αλλά τα ευρήματά της ισχύουν και για το αντίθετο φύλο, λένε οι ερευνητές. Καθώς αντίστοιχη μελέτη που είχε προηγηθεί ανάμεσα σε 2.000 είχε δείξει αντίστοιχα αποτελέσματα.

    Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση “Brain, Behavior and Immunity“, έδειξε επίσης ότι οι γυναίκες με κατάθλιψη είχαν αυξημένους δείκτες φλεγμονής στο αίμα – ένα εύρημα το οποίο δεν είναι σαφές εάν και πως σχετίζεται με την κατάθλιψη.

    Ο δρ. Μισέλ Λούκας, από το Τμήμα Διατροφής του Χάρβαρντ, υποστηρίζει ότι ολοένα περισσότερα επιστημονικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι η διατροφή επηρεάζει τόσο την φλεγμονή όσο και τον κίνδυνο κατάθλιψης, ενώ αντίθετα το κρασί, το ελαιόλαδο, ο καφές, τα καρότα, οι γλυκοπατάτες και τα πράσινα λαχανικά φάνηκε ότι έχουν αντιφλεφμονώδη και αντικαταθλιπτική δράση.

    Η διασύνδεση των υδατανθράκων και κατάθλιψης προκάλεσε έκπληξη στους επιστήμονες, διότι οι υδατάνθρακες αποτελούν σύνηθες συστατικό των… παραδοσιακών “τροφίμων της παρηγοριάς”, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι μακαρονάδες, τα γλυκά και γενικώς τα παχυντικά και πλούσια σε λιπαρά τρόφιμα. Όμως, τελικά φάνηκε ότι όταν θέλουμε να αισθανθούμε καλύτερα, υποσυνείδητα στρεφόμαστε σε λάθος φαγητά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά