Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με κορμό σοκολάτας: Το κόλπο με την κρέμα γάλακτος «σκοτώνει»


    Από μικρά παιδία μέχρι ενήλικες τρώμε κορμό σοκολάτας σε πολλές παραλλαγές καθώς είναι ένα από τα πιο εύκολα και γευστικά γλυκά ψυγείου. Αυτή τη συνταγή ωστόσο δεν την έχεις δοκιμάσει και ελπίζουμε όταν το κάνειςνα σου αρέσει! Ωστόσο αν δε σου αρέσει ρίξε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή με πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με κορμό σοκολάτας: Το μυστικό κρύβεται στο ζαχαρούχο γάλαΈτοιμο για απόλαυση!


    Από μικρά παιδία μέχρι ενήλικες τρώμε κορμό σοκολάτας σε πολλές παραλλαγές καθώς είναι ένα από τα πιο εύκολα και γευστικά γλυκά ψυγείου. Αυτή τη συνταγή ωστόσο δεν την έχεις δοκιμάσει και ελπίζουμε όταν το κάνειςνα σου αρέσει! Ωστόσο αν δε σου αρέσει ρίξε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή με πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με κορμό σοκολάτας: Το μυστικό κρύβεται στο ζαχαρούχο γάλα

    Υλικά

    • 3 αυγά
    • 100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη, συν επιπλέον, να ξεσκονιστεί
    • 75 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
    • 30 γραμμάρια (1/4 φλιτζάνι) σκόνη κακάο σκούρο
    • 1L παγωτό σοκολάτα, ελαφρώς μαλακωμένο
    • 3 1/2 (46 γραμμάρια το καθένα) σοκολάτες
    • 100 γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
    • 125 ml (1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος

    Κορμός σοκολάτας

    Εκτέλεση

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C/160C στον αέρα.
    • Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα ταψί σε ρολό 25 x 30 εκ.
    • Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να πήξουν και να ασπρίσουν.
    • Ανακατεύουμε το αλεύρι και το κακάο και κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα των αυγών.
    • Χρησιμοποιούμε ένα μεταλλικό κουτάλι για να διπλώσουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε στο ταψί και λειαίνουμε την επιφάνεια.
    • Ψήνουμε για 12 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει στην αφή.
    • Εν τω μεταξύ, απλώνουμε ένα φύλλο χαρτί ψησίματος σε καθαρή επιφάνεια και πασπαλίζουμε με επιπλέον ζάχαρη.
    • Γυρίζουμε το ζεστό μείγμα πάνω στο χαρτί και ξεκινώντας από μια κοντή άκρη, το κυλάμε ωστέ να απλώσει
    • Αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσει.
    • Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο σε μια επιφάνεια εργασίας και ξετυλίγουμε προσεκτικά το μείγμα στο αλουμινόχαρτο.
    • Ρίχνουμε με κουτάλι το παγωτό πάνω από τα δύο τρίτα του παντεσπανιού.
    • Τυλίγουμε το παντεσπάνι για να περικλείσει τη γέμιση, χρησιμοποιώντας το χαρτί και το αλουμινόχαρτο ως οδηγό.
    • Το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες ή μέχρι να σφίξει.
    • Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
    • Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει λείο.
    • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
    • Αφαιρούμε το ρολό από το ψυγείου και περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα.

    Έτοιμο για απόλαυση!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά