Τούρτα με σταφίδες και αποξηραμένα σύκα (Lady Baltimore cake)


    Για τα παντεσπάνια:430 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική320 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου4 αυγά (medium), χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκουςΞύσμα από 2 πορτοκάλια320 ml ξινόγαλο…


    Για τα παντεσπάνια:

    430 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

    320 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

    120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

    4 αυγά (medium), χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους

    Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

    320 ml ξινόγαλο

    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

    1 πρέζα αλάτι

    ½ κ.γ. μαγειρική σόδα

    Για τη γέμιση:

    250 γρ. σταφίδες σουλτανίνα

    8 αποξηραμένα σύκα, χοντροκομμένα

    250 ml κονιάκ

    Για την επικάλυψη:

    660 γρ. ζάχαρη άχνη

    230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

    90 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

    2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

    Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά