Άκης Πετρετζίκης: Σπιτικά τορτελίνι γεμιστά με σπανάκι και φασκόμηλο


    Υλικά: Για τη ζύμη ζυμαρικών150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό1/2 κ.γ. αλάτι2 αβγάΓια τα τορτελίνι2 κ.σ. ελαιόλαδο4 φρέσκα κρεμμυδάκια250 γρ. σπανάκι150…


    Υλικά: Για τη ζύμη ζυμαρικών
    150 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
    50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
    1/2 κ.γ. αλάτι
    2 αβγά
    Για τα τορτελίνι
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια
    250 γρ. σπανάκι
    150 γρ. τυρί κρέμα
    50 γρ. πέστο αλά Τζενοβέζε
    πιπέρι
    1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
    1 λίτρο νερό
    αλάτι
    Για τη σάλτσα
    150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
    1 κ.σ. φύλλα φασκόμηλου
    40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    πιπέρι
    Για το σερβίρισμα
    30 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
    πιπέρι
    φύλλα φασκόμηλου

    Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά