«Μοσχοβολάει» το σπίτι: Μοναδική συνταγή για μακαρόνια με κιμά κοτόπουλου


    Αν είστε μακαρονάδες και τα ζυμαρικά δεν λείπουν από τη διατροφή σας, τότε πρέπει οπωσήποτε να δοκιμάσετε αυτήν τη μοναδική συνταγή για μακαρόνια με κιμά κοτόπουλου.Μπορεί για εσάς η σωστή μακαρονάδα να είναι με μοσχαρίσιο κιμά, αλλά πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία και σε αυτήν τη συνταγή, καθώς είναι πεντανόστιμη και πάρα πολύ ελαφριά!Δοκιμάστε επίσης: «Έκρηξη» γεύσεων: Μακαρονάδα με μύδια και φρέσ…


    Αν είστε μακαρονάδες και τα ζυμαρικά δεν λείπουν από τη διατροφή σας, τότε πρέπει οπωσήποτε να δοκιμάσετε αυτήν τη μοναδική συνταγή για μακαρόνια με κιμά κοτόπουλου.

    Μπορεί για εσάς η σωστή μακαρονάδα να είναι με μοσχαρίσιο κιμά, αλλά πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία και σε αυτήν τη συνταγή, καθώς είναι πεντανόστιμη και πάρα πολύ ελαφριά!

    Δοκιμάστε επίσης: «Έκρηξη» γεύσεων: Μακαρονάδα με μύδια και φρέσκια σάλτσα ντομάτας

    Τα μοναδικό της άρωμα και η έκρηξη γεύσεων που θα νιώσε στην πρώτη πιρουνιά, θα σας ξετρελάνουν.

    Υλικά

    Μερίδες: 4

    • 500 γρ. λιγκουίνι ή άλλα μακριά ζυμαρικά της αρεσκείας μας

    • 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι

    • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

    • 150 ml λευκό κρασί, ξηρό

    • 4-5 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

    • 2 καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα

    • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα

    • 3 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

    • 50 ml ελαιόλαδο

    • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Μακαρόνια με κιμά κοτόπουλο

    Εκτέλεση

    • Για να φτιάξουμε τα λινγκουίνι με κιμά κοτόπουλου, ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά κοτόπουλου με το κρεμμύδι για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει σπυρωτός ο κιμάς και να αλλάξει χρώμα.

    • Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    • Προσθέτουμε την ντομάτα, το τριμμένο καρότο, τη ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

    • Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει.

    • Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και τα στραγγίζουμε.

    • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη τριμμένη παλαιωμένη γραβιέρα από τις Κυκλάδες.

    Πηγή: gastronomos.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά