Αν είσαι λάτρης του καλού φαγητού και συγκεκριμένα των σπαγγέτι αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσένα. Viral στο tik tok για τη νόστιμη γεύση της. Λιώνει σα λουκούμι ακόμα και στις φωτογραφίες. Παράλληλα δείτε Τρία πιάτα που οφείλεις να δοκιμάσεις αν βρεθείς σε κάποιο ιταλικό εστιατόριο στην πρωτεύουσα
Αν είσαι λάτρης του καλού φαγητού και συγκεκριμένα των σπαγγέτι αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσένα. Viral στο tik tok για τη νόστιμη γεύση της. Λιώνει σα λουκούμι ακόμα και στις φωτογραφίες. Παράλληλα δείτε Τρία πιάτα που οφείλεις να δοκιμάσεις αν βρεθείς σε κάποιο ιταλικό εστιατόριο στην πρωτεύουσα
Υλικά
- 1 κολοκύθα
- 1 συσκευασία σπαγγέτι
- 1 Μπλοκ φέτα
- 350 γρ ντοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1 κγ ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κόκκινη πιπεριά περισσότερο αν σας αρέσει πιο πικάντικο
- φρέσκος βασιλικός
- μπαλσάμικο (προεραιτικά)
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 400 βαθμούς.
- Κόβουμε τη κολοκύθα στη μέση. Αυτό είναι δύσκολο, οπότε να είστε προσεκτικοί. Αν ανοίξετε τρύπες στο σκουός, μπορείτε να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά για να μαλακώσει. Αυτό θα διευκολύνει την κοπή.
- Μόλις κόψετε τα κολοκύθα στη μέση, αφαιρέστε τους σπόρους με ένα κουτάλι, δημιουργώντας ένα μπολ.
- Περιχύστε κάθε πλευρά με ελαιόλαδο. Πιέστε τις σκελίδες σκόρδου και απλώστε τις μέσα σε κάθε μισό σκουός.
- Πασπαλίστε τη ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς σας σε κάθε πλευρά του κολοκυθιού.
- Περιχύνουμε για άλλη μια φορά με ελαιόλαδο.
- Χωρίζουμε το μπλοκ φέτας στη μέση και κόβουμε κάθε μισό σε κάθε μισό από τα μακαρόνια κολοκύθας.
- Προσθέστε τα ντοματίνια πάνω από την κολοκύθα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο. Με ένα πιρούνι ψιλοκόβουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε τις ντομάτες και τη φέτα, αφήνοντάς τα μέσα στο κέλυφος της κολοκύθας, δημιουργώντας ένα μπολ. Η φέτα και οι ντομάτες θα γίνουν μια κρεμώδης σάλτσα.
- Περιχύνουμε με φρέσκο βασιλικό και λίγο μπαλσάμικο.