Πατάτες με κοτόπουλο: Θέλετε να κάνετε μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια; Πρόκειται για συνταγή, την οποία μπορείτε να την κάνετε ακόμη και αν έχετε καλεσμένους στο σπίτι σας…
Πατάτες με κοτόπουλο: Θέλετε να κάνετε μια πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια; Πρόκειται για συνταγή, την οποία μπορείτε να την κάνετε ακόμη και αν έχετε καλεσμένους στο σπίτι σας.
Αναλυτικότερα, οι οδηγίες για τη συνταγή:
Υλικά συνταγής
Γενικά υλικά για πατάτες με κοτόπουλο:
- Φιλέτο Στήθος κοτόπουλου
- 1 Κρεμμύδι
- 1 Κόκκινη πιπεριά
- 1 Πράσινη πιπεριά
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι
- Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την Σάλτσα μπεσαμέλ:
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 50 γραμμάρια Βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Για τις Πατάτες:
- 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- Μισό κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση συνταγής για πατάτες με κοτόπουλο
- Ξεκινάμε την συνταγή καθαρίζοντας, πλένοντας και κόβοντας τις πατάτες σε χοντρές φέτες.
- Μεταφέρετε και στρώνετε τις πατάτες σε ένα πυρέξ και στην συνέχεια ρίχνετε αλάτι, πιπέρια, θυμάρι και ελαιόλαδο.
- Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C , για περίπου 20 λεπτά.
- Έπειτα, ρίξτε λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια.
- Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κοτόπουλο, που το έχουμε κόψει σε μικρές μπουκιές.
- Έπειτα, προσθέστε το κομμένο σε φέτες σκόρδο και στη συνέχεια προσθέστε τη κόκκινη πιπεριά, την πράσινη, το τοματοπολτό, το μαύρο πιπέρι, τη πάπρικα και το αλάτι.
Προετοιμασία για σάλτσα μπεσαμέλ:
- Βάζετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει.
- Ανακατεύοντας ρίχνετε το αλεύρι και σταδιακά το γάλα.
- Αφήστε να βράσει για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς.
- Στο τέλος ρίχνετε πιπέρι και αλάτι.
- Σβήνετε τη φωτιά και αφήστε τη μπεσαμέλ να κρυώσει.
- Ρίχνετε στις μισοψημένες πατάτες το κοτόπουλο και απλώνετε καλά.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με μοτσαρέλα.
Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Ρίχνει κομματάκια κονσερβοποιημένων φρούτων σ’ ένα πυρέξ – Το τελικό αποτέλεσμα; Απίθανο!
Δείτε και αυτά