Το λένε οι καλύτεροι σεφ: Με αυτό το κόλπο θα φτιάξεις την τέλεια μπριζόλα


    Η μπριζόλα είναι ένα εξαιρετικά αγαπημένο μας φαγητό και πάντα ψάχνουμε τρόπο να το απογειώσουμε, με τον καλύτερο σεφ να μας παρουσιάσει τα… κόλπα τα σωστά, για να το κάνουμε τέλειο.Ο Γκόρντον Ράμσε…


    Η μπριζόλα είναι ένα εξαιρετικά αγαπημένο μας φαγητό και πάντα ψάχνουμε τρόπο να το απογειώσουμε, με τον καλύτερο σεφ να μας παρουσιάσει τα… κόλπα τα σωστά, για να το κάνουμε τέλειο.

    Ο Γκόρντον Ράμσεϊ ακολουθεί μία συνταγή για να φας την μπριζόλα σου με παραλλαγή κι όχι όπως την έχει συνηθίσει. Ο ίδιος θεωρεί πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις το μοσχαρίσιο κρέας, αν και πρώτα πρέπει να προσeξεις στο κρεοπωλείο.

    Τα βήματα για την καλύτερη μπριζόλα

    • Αλατοπιπέρωσέ την και από τις δύο πλευρές καλά
    • Ρίξε λίγο λάδι στο τηγάνι που έχεις ζεστάνει πολύ καλά
    • Ρίξτη στο τηγάνι μαζί με μερικά κλωναράκια από θυμάρι και δενδρολίβανο.
    • Ψήσε και από τις δύο πλευρές (2 λεπτά η πλευρά) ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα και μετά ας την να ξεκουραστεί μακριά από το τηγάνι.
    • Βάλε βούτυρο, μανιτάρια, ψιλοκομμένο σκόρδο και κρεμμύδι στο τηγάνι που είχες την μπριζόλα
    • Σβήσε με κονιάκ και ξαναρίξε την μπριζόλα μέσα
    • Βάλε μια κουταλιά βοδινού και μία κουταλιά κρέμα γάλακτος, και όταν έρθει σε θερμοκρασία βρασμού άρχισε να «λούζεις» την μπριζόλα σου,
    • Μετά από λίγο ρίξε ψιλοκομμένο μαϊντανό για το τελείωμα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά