Παραδοσιακή συνταγή για νηστίσιμη καρυδόπιτα της γιαγιάς με ωραία υλικά!


To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει και με την κλασική συνταγή για γλυκό! Σήμερα σας έχουμε νηστίσιμη καρυδόπιτα της γιαγιάς μετά τις χθεσινές σιροπιασμένες παραδεισένιες μπουκιές σεκέρ παρέ!Πάμε να …


To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει και με την κλασική συνταγή για γλυκό! Σήμερα σας έχουμε νηστίσιμη καρυδόπιτα της γιαγιάς μετά τις χθεσινές σιροπιασμένες παραδεισένιες μπουκιές σεκέρ παρέ!

Πάμε να την δούμε αναλυτικά παρακάτω στο Athensmagazine.gr:

Η νηστίσιμη αμυγδαλόπιτα είναι μία εκπληκτική συνταγή που θα λατρέψουν, όχι μόνο όσοι βρίσκονται σε νηστεία ενόψει Χριστουγέννων, άλλα όλοι οι λάτρεις των γλυκών.

Νηστίσιμη αμυγδαλόπιτα: Υλικά

2 ποτήρια του νερού χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1 1/2 κούπα αμύγδαλα ψίχα καθαρισμένα και περασμένα από το μουλτι 2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι χονδρό 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού και λίγο λιγότερο γαρίφαλο 1 φακελάκι μπεικιν

Νηστίσιμη αμυγδαλόπιτα: Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη, διαλύουμε την σόδα μέσα στο πρώτο ποτήρι χυμό και ρίχνουμε μέσα.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα που τα έχουμε κάνει ψίχα στο μπλέντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπεικιν, το σιμιγδάλι και το αλεύρι.

Λαδώνουμε ένα ταψί 25 εκατοστών, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170- 180 για 60 λεπτά.

Αν θέλετε μπορείτε να την σιροπιάσετε με 2 ζάχαρη και 1 νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού και βράσιμο δυο λεπτά, σιροπιάστε κρύα πίτα με χλιαρό σιρόπι!

Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Το λένε μελαχρινό και φτωχό και είναι το πιο νόστιμο γλυκό που το τρώνε ακόμα και στη νηστεία!

Το λένε μελαχρινό και φτωχό και είναι το πιο νόστιμο γλυκό που το τρώνε ακόμα και στη νηστεία!

Το πρώτο γιατί είναι σκούρο το γλυκό και το δεύτερο γιατί δεν έχει βούτυρο,γάλα και αυγά. Για τη νηστεία και όχι μόνο, είναι ένα ωραίο, ελαφρύ και νόστιμο γλυκάκι.

Τα υλικά μας:

1 ποτήρι νερού λάδι ή αραβοσιτέλαιο
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 και 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουερ
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή ούζο
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει)
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 κουταλάκι κοφτό τριμμένη κανέλα
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 ποτήρι κρασιού τριμμένο καρύδι

Πως το φτιάχνουμε :

Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ, το λάδι με τη ζάχαρη 15΄-20΄. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τα αλεύρια και ανακατώνω με ξύλινη κουτάλα.

Τέλος ρίχνω τμηματκά, εναλλάξ το αλεύρι και το σιμιγδάλι και ανακατώνω με την κουτάλα συνέχεια, μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός, όπως του κέικ.

Λαδώνω το ταψάκι και πασπαλίζω με αλεύρι. Ρίχνω το χυλό μέσα και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45΄ – 60΄.

Όταν ροδοψηθεί επάνω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Στα 45΄το τρυπάμε με μαχαίρι να ελέγξουμε αν ψήθηκε.
Όταν το μαχαίρι βγει τελείως στεγνό,είναι ψημένο και το βγάζουμε από το φούρνο.

Αφήνουμε να κρυώσει και μετά το κόβουμε.

Αν θέλουμε του ρίχνουμε και σιρόπι.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά