Συνταγή όνειρο: Κορμός σοκολάτας με καραμελωμένα κάστανα


    Ο κορμός σοκολάτας αποτελεί ένα από τα πιο εύκολα και αγαπημένα γλυκά ψυγείου για μικρούς και μεγάλους, ενώ σε όλες του τις παραλλαγές του καταφέρνει και εντυπωσιάζει. Αυτή η συνταγή, μάλιστα, για κορμό σοκολάτας με καραμελωμένα κάστανα είναι μια πρωτότυπη επιλογή που θα σας κάνει να… γλείφετε τα δάχτυλά σας.Διαβάστε επίσης: Θα το λατρέψετε: Γλυκό ψυγείου με φουντούκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγο…


    Ο κορμός σοκολάτας αποτελεί ένα από τα πιο εύκολα και αγαπημένα γλυκά ψυγείου για μικρούς και μεγάλους, ενώ σε όλες του τις παραλλαγές του καταφέρνει και εντυπωσιάζει. Αυτή η συνταγή, μάλιστα, για κορμό σοκολάτας με καραμελωμένα κάστανα είναι μια πρωτότυπη επιλογή που θα σας κάνει να… γλείφετε τα δάχτυλά σας.

    Διαβάστε επίσης: Θα το λατρέψετε: Γλυκό ψυγείου με φουντούκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Συστατικά

    • 200 γρ. κουβερτούρα
    • 150 γρ. βούτυρο
    • 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα
    • 50 γρ. λευκά αμύγδαλα, κοπανισμένα
    • 150 γρ. κάστανα βρασμένα, χοντροκομμένα
    • 40 γρ. αποξηραμένα cranberries
    • Kαραμελωμένα κάστανα
    • 40 γρ. βούτυρο
    • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
    • ¼ κ.γλ. αλάτι
    • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
    • 150 γρ. κάστανα γλασέ, χοντροκομμένα

    Συνταγή όνειρο: Κορμός σοκολάτας με καραμελωμένα κάστανα

    • Κόβεις την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζεις σε ένα ανοξείδωτο μπολ μαζί με το βούτυρο
    • Τα λιώνεις σε μπεν μαρί ανακατεύοντας απαλά
    • Τα αποσύρεις από την εστία και προσθέτεις τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα κάστανα και τα cranberries ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθούν
    • Αδειάζεις το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα όπου έχεις στρώσει προηγουμένως λαδόκολλα καλύπτοντας και τα πλαϊνά της μέρη
    • Διπλώνεις τη λαδόκολλα που περισσεύει και βάζεις τον κορμό στην κατάψυξη για 3 ώρες
    • Σε ένα μικρό σκεύος ζεσταίνεις το βούτυρο με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
    • Μόλις πάρει μία βράση προσθέτεις τα κάστανα, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
    • Βγάζεις τον κορμό από την κατάψυξη και τον τοποθετείς στη συντήρηση
    • Τον αφαιρείς μαζί με τη λαδόκολλα από τη φόρμα και τον βάζεις σε ξύλο κοπής
    • Βγάζεις με προσοχή τη λαδόκολλα και τον κόβεις
    • Σερβίρεις απλώνοντας από πάνω ή στο πλάι τα καραμελωμένα κάστανα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά