Τα κεράσια έχουν μοναδική γεύση και αποτελούν κάλλιστα μία μοναδική επίλογή φρούτου για να δημιουργήσετε ένα γευστικότατο γλυκό του κουταλιού! Παρακάτω αναγράφεται μία εύκολη συνταγή που ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Δείτε με την ευκαιρία: Ποτάζ παρμεντιέ: Συνταγή για την κλασική γαλλική σούπα του χειμώνα!
Τα κεράσια έχουν μοναδική γεύση και αποτελούν κάλλιστα μία μοναδική επίλογή φρούτου για να δημιουργήσετε ένα γευστικότατο γλυκό του κουταλιού! Παρακάτω αναγράφεται μία εύκολη συνταγή που ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Συστατικά της συνταγής
- 1½ κιλό κεράσια πολύ καλά πλυμένα και χωρίς τα κουκούτσια
- 1½ κιλό ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- Βάζεις τα κεράσια σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις από πάνω τη ζάχαρη και λίγο νερό
- Σκεπάζεις την κατσαρόλα και την αφήνεις στην άκρη για 11-12 ώρες
- Την βάζεις στην εστία και βράζεις το γλυκό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να δεις στην επιφάνεια φουσκάλες
- Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζεις με μια καθαρή πετσέτα
- Την αφήνεις στην άκρη μέχρι την επόμενη ημέρα
- Αφαιρείς τα κεράσια από την κατσαρόλα προσεκτικά με την τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο μπολ
Δείτε με την ευκαιρία: Ποτάζ παρμεντιέ: Συνταγή για την κλασική γαλλική σούπα του χειμώνα!
- Βράζεις το σιρόπι μέχρι να πήξει λιγάκι ακόμη
- Όταν δέσει το σιρόπι ρίχνεις και πάλι τα κεράσια στην κατσαρόλα και προσθέτεις το χυμό λεμονιού
- Τα αφήνεις να πάρουν 2-3 βράσεις και τα αφαιρείς από τη φωτιά
- Το αφήνεις να κρυώσει λιγάκι και το βάζεις σε ένα γυάλινο βάζο.