Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα νόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι σας, Μπουρεκάκια με τυρί και γαλοπούλα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με απλά υλικά που έχουμε σπίτι μας και σίγουρα θα ξετρελαθ…
Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα νόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι σας, Μπουρεκάκια με τυρί και γαλοπούλα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με απλά υλικά που έχουμε σπίτι μας και σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Παράλληλα σας προτείνουμε και άλλη μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τάρτα με κοτόπουλο, μπέικον και τυριά σκέτη κόλαση!
- 10 ασπράδια αβγών
- φύλλο κρούστας
- 1/2 ποτήρι νερό
- 26-27 φέτες γαλοπούλα
- λαδί για το τηγάνισμα
- 900 γρ. τυρί κίτρινο μαλακό
- 1 κιλό κεφαλοτύρι τριμμένο
- Κόβουμε στα τρία το φύλλο αφού έχει ξεπαγώσει.
- Κόβουμε την κάθε φέτα γαλοπούλα στα δύο.
- Κόβουμε το κίτρινο τυρί σε σχήμα δαχτύλου (να βγαίνει περίπου 20 γρ. το κομμάτι).
- Πάνω σε κάθε λωρίδα φύλλου, βάζουμε τη γαλοπουλα και το τυρί και το τυλίγουμε.
- Χτυπάμε καλά τα ασπράδια με το νερό. Βουτάμε την φλογέρα στο ασπράδι και την κυλάμε πάνω στο τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό λάδι που έχει κάψει καλά.
- Καταλαβαίνουμε εύκολα πότε είναι τηγανισμένες γιατί κοκκινίζουν.
- Πρέπει να σερβιριστούν και να φαγωθούν ζεστές.
Λαχταριστό σουφλέ με ψωμί του τοστ
Σουφλέ: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για πανεύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ που σίγουρα θα γοητεύσει όσους το φάνε. Πρόκειται για μια γρήγορη και εύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους. Ωστόσο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άλλη μια τέλεια και πρωτότυπη συνταγή για σουφλέ μελιτζάνας.
- 1 μεγάλο ψωμί για τόστ χωρίς κόρα (αλλιώς θα την αφαιρέσετε με μαχαίρι)
- 1/2 βιτάμ
- 1 κιλό περίπου κίτρινα τυριά τριμμένα
- 20 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες [ή ζαμπόν της αρεσκείας σας]
- 1 λίτρο γάλα
- 8 αυγά
- Aλείφουμε βούτυρο ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ στον πάτο και τα τοιχώματα.
- Σωτάρετε ελαφρά το μπέϊκον
- Παίρνουμε 1-1 τις φέτες ψωμί, τις αλείφουμε κι αυτές με λίγο βούτυρο και κάνουμε 1 στρώση στο πυρέξ.
- Απλώνουμε τα μισά τυριά και από πάνω το μπέικον.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δηλ. 1 στρώση ψωμί, τα υπόλοιπα τυριά κ.λ.π.
- Όταν τελειώσουμε τις στρώσεις, χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε και το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα και τα δύο μαζί.
- Περιχύνουμε το φαγητό στο πιρέξ και αφήνουμε 15 λ να ενσωματωθεί και να «ποτισθεί» όλο το φαγητό .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 1 ώρα.
Πηγή: daddy-cool.gr
Δείτε και αυτά