Μπιφτέκια που θα σας “λιώσουν”: Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην γέμισή τους


    Αυτά τα μπιφτέκια θα τα ερωτευτούν όσοι τα δοκιμάσουν και το μυστικό της επιτυχίας τους κρύβεται στην ιδιαίτερη γέμιση. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για την σάλτσα μουστάρδας στα μπιφτέκια.ΥλικάΓια τη γέμισηΕκτέλεσηΤο μπέργκερ είναι από τα πιο εύκολα και αγαπητά φαγητά. Σε όλους αρέσει το ζουμερό μπιφτέκι συνοδευμένο από λιωμένο τυρί μέσα σε καλοψημένα ψωμάκια. Μερικές φορές όμως χρειαζόμαστ…


    Αυτά τα μπιφτέκια θα τα ερωτευτούν όσοι τα δοκιμάσουν και το μυστικό της επιτυχίας τους κρύβεται στην ιδιαίτερη γέμιση. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για την σάλτσα μουστάρδας στα μπιφτέκια.

    Υλικά

    • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (προτιμότερο από σπάλα ή ελιά)
    • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
    • 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
    • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
    • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
    • 1 κουτ. σούπας ούζο ή ξίδι από λευκό κρασί
    • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
    • 1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)
    • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τη γέμιση

    • 2 μικρά κολοκυθάκια
    • 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
    • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
    • πιπέρι

    Μπιφτέκια που θα σας 'λιώσουν': Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην γέμισή τους

    Εκτέλεση

    • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το λάδι, αλατοπίπερο, τη φρυγανιά, το ούζο ή το ξίδι, την ντομάτα, το αυγό και τη ρίγανη) και τα ζυμώνουμε καλά βουτώντας τα χέρια μας σε κρύο νερό. Πρέπει το μείγμα να γίνει πολύ αφράτο και ζουμερό. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
    • Εν συνεχεία προχωράμε στη γέμιση. Κόβουμε και πετάμε τις δύο άκρες από τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, μέσα σε ένα σουρωτήρι. Τα αλατίζουμε, τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας και στύβουμε το τρίμμα των κολοκυθιών για να το στραγγίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Μεταφέρουμε το τρίμμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον άνηθο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
    • Προθερμαίνουμε το γκριλ ή το φούρνο στους 200° C. Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε 8 μπιφτέκια, τα οποία πιέζουμε με τις παλάμες για να πλατύνουν. Στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού βάζουμε το 1/8 από το μείγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε τη γέμιση με τις άκρες κάθε μπιφτεκιού, τα πλάθουμε για να στρογγυλέψουν κάπως και τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο, στο μεσαίο ράφι για 15 – 18 λεπτά (ή στο γκριλ για 8 λεπτά από τη μία πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη, στο ψηλότερο ράφι). Τα σερβίρουμε με τη ρυζοσαλάτα

    Ανοίγει μια τρύπα στο μπιφτέκι και πετάει μέσα ένα ωμό αυγό – Θα τρέξετε να το κάνετε μόλις το δείτε! (Video)

    Το μπέργκερ είναι από τα πιο εύκολα και αγαπητά φαγητά. Σε όλους αρέσει το ζουμερό μπιφτέκι συνοδευμένο από λιωμένο τυρί μέσα σε καλοψημένα ψωμάκια. Μερικές φορές όμως χρειαζόμαστε μια αλλαγή, ακόμα και στα αγαπημένα μας πιάτα.

    Ο Dave Hax μας δείχνει έναν απλό τρόπο, κάνοντας απλά μια τρύπα στην μέση του μπιφτεκιού και προσθέτοντας ένα υλικό. Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή με τα πιο ιδιαίτερα μπιφτέκια με τζίντζερ.

    Υλικά:

    • μισό κιλό κιμά
    • κόλιαντρο
    • 1 μεσαίο κρεμμύδι
    • 2 αβγά
    • 1 κ.σ. Λάδι
    • 1 κ.σ. Μουστάρδα
    • αλάτι και πιπέρι

    Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Πάρτε λίγο κιμά και ζυμώστε ένα μπιφτέκι. Στην συνέχεια πάρτε ένα μικρό ποτήρι και χρησιμοποιήστε το για να ανοίξετε μια τρύπα στο κέντρο του μπιφτεκιού.

    Προσeξτε το «δαχτυλίδι» να είναι αρκετά χοντρό, ώστε να μην διαλυθεί στο τηγάνισμα. Το επόμενο βήμα θα απογειώσει το μπέργκερ σας. Δείτε στο βίντεο τι κάνει ο Dave Hax και πώς να ετοιμάσετε το ολόκληρο το μπέργκερ.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά