Το φαγητό των παιδικών μας χρόνων: Το απόλυτο tip για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια στον φούρνο


    Ένα καθιερωμένο φαγητό στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα που το λατρεύουμε όλοι, είναι τα μπιφτέκια στον φούρνο. Γι’ αυτό η παρακάτω συνταγή θα σας δείξει τον τρόπο για να βγουν τα μπιφτέκια σας αφράτα και πεντανόστιμα χωρίς κόπο, ενώ σας παραθέτουμε και τη συνταγή για το απόλυτο κοτόπουλο με μακαρόνια – Η σάλτσα ντομάτας που κάνει τη διαφορά!Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους με αυτή την συνταγή γι…


    Ένα καθιερωμένο φαγητό στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα που το λατρεύουμε όλοι, είναι τα μπιφτέκια στον φούρνο. Γι’ αυτό η παρακάτω συνταγή θα σας δείξει τον τρόπο για να βγουν τα μπιφτέκια σας αφράτα και πεντανόστιμα χωρίς κόπο, ενώ σας παραθέτουμε και τη συνταγή για το απόλυτο κοτόπουλο με μακαρόνια – Η σάλτσα ντομάτας που κάνει τη διαφορά!

    • 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
    • 2 μικρά κρεμμύδια
    • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ή 2 μικρές
    • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
    • 2 κ.σ. χυμός τομάτας
    • 7-8 φρυγανιές στο multi
    • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
    • Λίγο δυόσμο
    • 2 κ.σ. ξύδι
    • Κάρυ, πάπρικα καπνιστή
    • Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά. Χτυπάμε στο multi τις φρυγανιές και ρίχνουμε το τρίμμα στο κιμά. Στη συνέχεια κόβουμε κρεμμύδι, σκόρδο και τα βάζουμε multi και βάζουμε μαζί και όλα τα υλικά ξύδι, μουστάρδα, μπαχαρικά, χυμό τομάτας όλα και τα χτυπάμε πολύ καλά αυτό θα γίνει μια υπέροχη πάστα γεμάτη αρώματα.
    • Έτσι λοιπόν χωρίς κόπο ρίχνουμε τη πάστα στο μπολ με τον κιμά και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά καλά περίπου δέκα λεπτά.
    • Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν με όποιον τρόπο επιθυμούμε εμείς, είτε grill στους 200 βαθμούς, είτε με πατάτες στους 180 αντιστάσεις, όπως θέλουμε!

    μπιφτέκια στον φούρνο

    Έβαλε στα μπιφτέκια μαγειρική σόδα – Αν δείτε πως βγήκαν θα τρελαθείτε

    Θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους με αυτή την συνταγή για τα μπιφτέκια! Βάλε μέσα μαγειρική σόδα και θα απογειωθούν!

    Μοσχαρίσια μπιφτέκια για δίαιτα! Όσοι από εσάς είστε σε διατροφή αλλά ψάχνετε την γευστικότητα και τον υγιεινό τρόπο, τότε θα τρώτε μόνα αυτά τα μπιφτέκια! Φανταστικά μπιφτέκια με καρότο και ντομάτα που θα αλλάξουν όσα ξέρατε!

    • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
    • 4 κ.σ. κουάκερ
    • 2 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους, τριμμένα ή ψιλοκομμένα
    • 1 φρέσκο κρεμμύδι με το πράσινο μέρος του, πολύ ψιλοκομμένο
    • 1 αυγό ολόκληρο
    • 1 ασπράδι μαζί με 1 κ.γ. ξύδι
    • 1 μικρή ντομάτα φρέσια, ώριμη, τριμμένη
    • 1/2 κγ. σόδα μαγειρικής
    • μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος
    • προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι
    • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κουάκερ, τα αυγά το κρεμμύδι και όλα τα αρωματικά.
    • Ζυμώνουμε πολύ καλά βρέχοντας τα χέρια μας κατά το ζύμωμα με νερό ή μπύρα.
    • Προσθέτουμε τη σόδα και την τριμμένη ντομάτα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
    • Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.
    • Όταν είναι έτοιμα πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος.
    • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
    • Εάν το ταψί έχει καπάκι τα σκεπάζουμε, διαφορετικά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά αναλόγως του μεγέθους και του πάχους

    Tip: Τη σόδα την βάζουμε για να αφρατέψει ακόμα πιο πολύ το μπιφτέκι μας.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά