Τα μακαρόνια φούρνου είναι μία πολύ εύκολη και ωραία επιλογή για το μεσημεριανό σας τραπέζι, ειδικά για όταν θέλετε να φτιάξετε ένα νόστιμο και εντυπωσιακό γεύμα, χωρίς να σπαταλήσετε πολύ χρόνο. Παρα…
Τα μακαρόνια φούρνου είναι μία πολύ εύκολη και ωραία επιλογή για το μεσημεριανό σας τραπέζι, ειδικά για όταν θέλετε να φτιάξετε ένα νόστιμο και εντυπωσιακό γεύμα, χωρίς να σπαταλήσετε πολύ χρόνο. Παρακάτω, θα βρείτε την πιο νόστιμη συνταγή για πένες φούρνου με κοτόπουλο. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ πως θα φτιάξεις τα πιο τέλεια μακαρόνια μόνο με τυρί και πιπέρι.
Υλικά
- 700γρ. στήθος κοτόπουλου ψημένο, σε κύβους
- 150γρ. πέννες μίνι (μικρές) βρασμένες, λαδωμένες με 1 κουτ. σούπας
- 75γρ. βούτυρο
- 50γρ. αλεύρι
- 800ml ζωμό κότας
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 φύλλο δάφνης
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 50γρ. αμύγδαλα φιλέ
- ελαιόλαδο
- 150γρ. γραβιέρα Άργους
- 100γρ. παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τον ζωμό.
- Φέρνετε τη σάλτσα σε βρασμό και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και τη δάφνη. Βράζετε για 5-6 λεπτά ακόμη. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα και το ξύσμα λεμόνι. Πετάτε το φύλλο δάφνης.
- Αναμιγνύετε τη σάλτσα με το κοτόπουλο και τις πέννες και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και τη παρμεζάνα.
- Ψήνετε στο φούρνο, στους 180οC για 25-30 λεπτά. Αφήνετε το φαγητό 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρετε.
Πηγή: olivemagazine.gr
Δείτε και αυτά