Συνταγή για την αγαπημένη εκδοχή του τσουρεκιού μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης. Φτιάξτε το γεμιστό με κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας και απογειώστε το.Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:60 γρ. νερό, χλιαρό18 γρ. ξηρή μαγιά500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι 130 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη7 γρ. μαχλέπι2 γρ. μαστίχα 5 γρ. κάρδαμο (κακουλέ)ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι2 αυγά, μεσαία100 …
Συνταγή για την αγαπημένη εκδοχή του τσουρεκιού μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης. Φτιάξτε το γεμιστό με κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας και απογειώστε το.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:
60 γρ. νερό, χλιαρό
18 γρ. ξηρή μαγιά
500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
130 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
7 γρ. μαχλέπι
2 γρ. μαστίχα
5 γρ. κάρδαμο (κακουλέ)
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
2 αυγά, μεσαία
100 γρ. γάλα πλήρες
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. πουρέ κάστανο
1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
340 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
30 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
Η καλύτερη παραδοσιακή συνταγή για ζουμερά και μελωμένα Μελομακάρονα που θα γίνουν ανάρπαστα
Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν από τη στιγμή που μπήκε ο Δεκέμβριος και μαζί μ’ αυτές είναι η εποχή που ο κόσμος φτιάχνει μελομακάρονα σαν μια παράδοση.
Τα μελομακάρονα μάλιστα είναι από τα πιο συνηθισμένα γλυκά που καταναλώνονται τα Χριστούγεννα, μαζί με τους κουραμπιέδες, κι όλοι οφείλουν να ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνονται.