Πανδαισία γεύσεων: Αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες και κόκκινες πιπεριές


    Δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό από τα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες. Γεύσεις που θυμίζουν τα παδικά σου χρόνια και την επιστροφή από το σχολείο. Ωστόσο αυτή η συνταγή έχει προσθέσει μια ξεχωριστή λεπτομέρεια τις κόκκινες πιπεριές. Με την ευκαιρία δείτε αφράτα και ζουμερά: Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που έχεις δοκιμάσει – Ο κιμάς μαρτυράει το μυστικό Πηγή: cookpad


    Δεν υπάρχει καλύτερο φαγητό από τα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες. Γεύσεις που θυμίζουν τα παδικά σου χρόνια και την επιστροφή από το σχολείο. Ωστόσο αυτή η συνταγή έχει προσθέσει μια ξεχωριστή λεπτομέρεια τις κόκκινες πιπεριές. Με την ευκαιρία δείτε αφράτα και ζουμερά: Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια που έχεις δοκιμάσει – Ο κιμάς μαρτυράει το μυστικό

    Υλικά

    • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά από λάπα
    • 5 φουσκωτές κσ νιφάδες βρώμης
    • 1/4 κούπας νερό
    • 1/4 κούπας φρέσκο γάλα
    • 4 κσ ελαιόλαδο
    • 1 αυγό
    • 1 μέτριο κρεμμύδι
    • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
    • 1 μικρό καρότο
    • 4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
    • 2 μέτριες πατάτες
    • 2 κσ πελτέ ντομάτας
    • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
    • 1 κούπα νερό
    • αλάτι/πιπέρι
    • 5 φέτες κασέρι

    Συνταγή για μπιφτέκια

    Εκτέλεση

    • Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο στο μούλτι και τα ψιλοκόβουμε πάρα πολύ.
    • Ετοιμάζουμε τον κιμά βάζοντας τον κιμά, την βρώμη, το γάλα, το νερό, το αυγό, το ελαιόλαδο, το μείγμα από το μούλτι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
    • Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε στα τέσσερα κατά μήκος (16 κομ)
    • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες λεπτές (16κομ)
    • Αλατίζουμε τις πιπεριές από το εσωτερικό και τις βάζουμε στο ταψί με την φλούδα προς τα πάνω. Ενδιάμεσα βάζουμε τις πατάτες αλατισμένες.
    • Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε πάνω από τις στρωμένες πιπεριές και τις πατάτες.
    • Ετοιμάζουμε την σάλτσα ανακατεύοντας τον πελτέ με το νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
    • Ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν καλά.
    • Περιχύνουμε τα μπιφτέκια, τις πιπεριές και τις πατάτες με την σάλτσα.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λεπτά. 1-2 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο, βάζουμε πάνω από κάθε μπιφτέκι μία φέτα κασέρι και αφήνουμε να λιώσει.

    Πηγή: cookpad

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά