Θέλετε να κάνετε το πρωινό σας γευστικό, ξεκινώντας ιδανικά τη μέρα σας; Σας προτείνουμε μια συνταγή για μπάρες… του ονείρου με ζαχαρούχο γάλα, που θα αποτελούν την τέλεια αρχή μετά το πρωινό ξύπνημα….
Θέλετε να κάνετε το πρωινό σας γευστικό, ξεκινώντας ιδανικά τη μέρα σας; Σας προτείνουμε μια συνταγή για μπάρες… του ονείρου με ζαχαρούχο γάλα, που θα αποτελούν την τέλεια αρχή μετά το πρωινό ξύπνημα.
Πρόκειται για μια συνταγή εύκολη, με λίγα υλικά που σίγουρα θα έχετε στο σπίτι σας και μέσα σε λίγες κινήσεις θα μπορείτε να έχετε μπάρες πεντανόστιμες για κάθε πρωί, ή ακόμη και για το διάλειμμα στη δουλειά, όπως και οι μικρές… διαβολικές σφολιάτες.

Υλικά
- 250 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
- 200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (1 μικρή συσκευασία ή 1/2 μεγάλη)
- 125 γραμ. ινδική καρύδα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Για τις μπάρες με ινδική καρύδα και σοκολάτα, βάζουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να λιώσει και να πυκνώσει, λίγα λεπτά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την ινδική καρύδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα θα σφίξει αρκετά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε μικρό βουτυρωμένο ταψάκι ή στη μακρόστενη φόρμα του κέικ κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Στρώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά ώστε να μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια (περίπου 2 ώρες και 30΄).
- Τραβώντας τη λαδόκολλα το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ξύλο κοπής. Με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε μπουκιές. Βγαίνουν γύρω στα 30 κομμάτια.
Πηγή: Argiro.gr
«Κολασμένο» γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά
Αναζητείτε μια γλυκιά συνταγή, η οποία θα συμπληρώσει ιδανικά το γεύμα σας, ή θα σας δώσει λύση σε κάποια… λιγούρα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα… κολασμένο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και ζαχαρούχο γάλα.
Πρόκειται για μια συνταγή πανεύκολη, που μέσα σε λίγη μόλις ώρα θα σας προσφέρει ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα, έχοντας φυσικά θέση στο τραπέζι, και άπαντες θα σας ζητούν να φτιάχνετε συνέχεια αυτό το γλικό.
Υλικά
- 2 πακέτο μπισκότα σοκολάτας (πτι μπερ, μιράντα, ή κάποιο άλλο που προτιμάτε)
- 200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 500 γραμμάρια σοκολάτα
- 400 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε τη συνταγή μας λιώνοντας σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μας.
- Σπάμε τα μπισκότα βάζοντάς τα σε ένα σακουλάκι και πιέζοντάς τα με τα χέρια μας.
- Σε ένα τετράγωνο ταψάκι βάζουμε το μπισκότο μας προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και με ένα κουτάλι το ανακατεύουμε αρχικά για να ποτίσει με βούτυρο το μπισκότο και στη συνέχεια το απλώνουμε με τη βοήθεια του κουταλιού ομοιόμορφα στο ταψί μας.
- Συνεχίζουμε τη συνταγή μας χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, η οποία πρέπει απαραιτήτως να είναι παγωμένη από το ψυγείο, σε σαντιγί.
- Μόλις αφρατέψει η σαντιγί προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
- Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα η οποία πρέπει να είναι χλιαρή προς κρύα.
- Απλώνουμε την μους πάνω από το στρωμένο μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
- Από πάνω ή τρίβουμε λίγο μπισκότο με λίγη άχνη ζάχαρη, ή κόβουμε μερικές φράουλες, ή κάποιο ξηρό καρπό που προτιμάμε όπως αμύγδαλο ή φουντούκι.