Πανεύκολη τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο!


Η τυρόπιτα είναι ένα κλασσικό και παραδοσιακό σνακ με άπειρες παραλλαγές τόσο σε φύλλο όσο και σε γέμιση. Όσες τυρόπιτες κι αν δοκιμάσουμε ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε μόνο μία. Γι’ αυτό σήμε…

...ρα το Athensmagazine σου φέρνει μια κλασσική,παραδοσιακή αλλά πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο! Υλικά: 1/2 κιλό Φέτα 2 φλυτζάνια Ανθότυρο 2 Αυγά 1 φλυτζάνι Γάλα Πιπέρι 1 κουταλάκι Δυόσμος 1 κουτί Φύλλα για πίτες 1 κουταλάκι Σουσάμι Εκτέλεση Ανακατεύουμε...

Η τυρόπιτα είναι ένα κλασσικό και παραδοσιακό σνακ με άπειρες παραλλαγές τόσο σε φύλλο όσο και σε γέμιση. Όσες τυρόπιτες κι αν δοκιμάσουμε ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε μόνο μία. Γι’ αυτό σήμερα το Athensmagazine σου φέρνει μια κλασσική,παραδοσιακή αλλά πεντανόστιμη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο!

Υλικά:

  • 1/2 κιλό Φέτα
  • 2 φλυτζάνια Ανθότυρο
  • 2 Αυγά
  • 1 φλυτζάνι Γάλα
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλάκι Δυόσμος
  • 1 κουτί Φύλλα για πίτες
  • 1 κουταλάκι Σουσάμι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί!
  • Λαδώνουμε καλά το ταψί μας και στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα καλά!
  • Απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα φύλλα!
  • Στρίβουμε τις άκρες και κόβουμε τη πίτα σε κομμάτια.
  • Πασπαλίζουμε το σουσάμι και λίγο δυόσμο.
  • Ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά και απολαμβάνουμε!

Κι αν γενικά αγαπάς τις τυρόπιτες, δες εδώ την τέλεια τυρόπιτα με γιαούρτι, χωρίς φύλλο.

Πηγή: olakatsarola.gr

Βλάχικη διπλωτή τυρόπιτα με 5 υλικά

Βρήκαμε μια ξεχωριστή βλάχικη διπλωτή τυρόπιτα που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει! Πρόκειται για μια συνταγή, γρήγορη και εύκολη με 5 μόνο υλικά. Μην καθυστερείτε άλλο! Τρέξτε να την φτιάξετε

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 φλ. τσαγ. νερό
  • 4 φλ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο αλάτι
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. βούτυρο φρέσκο ή ελαιόλαδο

συνταγή για τυρόπιτα

Πώς θα τη φτιάξετε:

  • Λιώστε το βούτυρο. Αλείψτε καλά με λίγο από το λιωμένο βούτυρο το ταψί της κουζίνας.
  • Σε λεκανίτσα ρίξτε το νερό, το αλάτι, σιγά-σιγά το αλεύρι και φτιάξτε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι. Ζυμώστε αρκετά τη ζύμη σας για να μπορέσετε να την απλώσετε πιο εύκολα…
  • Χωρίστε τη ζύμη σε 15 ισομεγέθη κομμάτια. Πλάστε τα κομμάτια σε μπαλάκια…
  • Απλώστε κάθε μπαλάκι σε φύλλο μικρό στο μέγεθος πιάτου του φρούτου.
  • Χωρίστε τα φύλλα σε τρεις πεντάδες. Αλείψτε κάθε ένα από τα τέσσερα φύλλα κάθε πεντάδας με μια γεμάτη κουταλιά βούτυρο, βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο και σκεπάστε τα με το πέμπτο φύλλο χωρίς να το αλείψετε. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τις υπόλοιπες δύο πεντάδες.
  • Αλευρώστε τον πάγκο σας. Πάρτε την πρώτη πεντάδα και ανοίξτε την σε φύλλο. Ανοίξτε το φύλλο όσο μεγαλύτερο γίνεται. Όσο μεγαλύτερο, τόσο λεπτότερο, τόσο πιο τραγανή και επιτυχημένη η πίτα. Ραντίστε με το βούτυρο όλη την επιφάνεια του φύλλο.
  • Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί. Πιάστε την μια άκρη του φύλλου και φέρτε την μέχρι το κέντρο του.
  • Πιάστε την απέναντι άκρη και διπλώστε την πάνω από την προηγούμενη. Θα έχετε τώρα μπροστά σας ένα παραλληλόγραμμο. Ραντίστε με βούτυρο.
  • Διπλώστε τις δύο άκρες φέρνοντας την μία πάνω στην άλλη και φτιάξτε ένα τετράγωνο φάκελο. Βάλτε τον φάκελο στο κέντρο του ταψιού και αλείψτε την επιφάνειά του με βούτυρο.
  • Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και με τις άλλες δύο πεντάδες των φύλλων. Θα φτιάξετε έτσι άλλους δύο φακέλους και θα τους τοποθετήσετε πάνω από τον πρώτο.
  • Με τις παλάμες σας, σιγά σιγά και ξεκινώντας από το κέντρο, πατήστε με δύναμη και προσπαθήστε να απλώσετε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού…
  • Ψήστε στους 180 με 200 βαθμούς για τρία τέταρτα με μία ώρα, να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.

Σε περίπτωση που θέλετε μια διαφορετική συνταγή, δείτε εδώ την τυρόπιτα με γιαούρτι που είναι χωρίς φύλλο!

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά