Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου δείχνει πως να φτιάξεις, ένα απίθανο χωνευτικό και δροσιστικό λικέρ με λάιμ, το οποίο πρόκειται να καταναλωθεί αμέσως. Ιδιαίτερη προσοχή ωστόσο, δείξτε στο λεμόνι, για να μην…
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου δείχνει πως να φτιάξεις, ένα απίθανο χωνευτικό και δροσιστικό λικέρ με λάιμ, το οποίο πρόκειται να καταναλωθεί αμέσως. Ιδιαίτερη προσοχή ωστόσο, δείξτε στο λεμόνι, για να μην ρίξετε περισσότερο από αυτό που πρέπει και βγει ξινό.
Την συνταγή βρήκαμε στο argiro.gr και σας το αποκαλύψουμε και στο Youweekly.gr! Είστε έτοιμοι να γευτείτε αυτό το απίστευτο λικέρ;
Υλικά Συνταγής
- 10 λεμόνια βιολογικά (ακέρωτα)
- 5 λάιμ βιολογικά (ακέρωτα)
- 500 γραμμ. ζάχαρη
- 500 ml νερό
- χυμό από 2 λάιμ
- 1 λίτρο βότκα (ή λευκό ρούμι ή τζιν)
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα λάιμ που θα φτιάξουμε το σπιτικό λικέρ και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε, χωρίς καθόλου άσπρη πέτσα). Τα τοποθετούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Τα καλύπτουμε με τη βότκα και τα σφραγίζουμε. Αφήνουμε για μία εβδομάδα το λικέρ λεμόνι με λάιμ σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λάιμ σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση το σιρόπι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Το προσθέτουμε στο μπολ με τις φλούδες και το αλκοόλ κι ανακατεύουμε καλά. Σφραγίζουμε το μπολ και το αφήνουμε για τρία 24ωρα να ωριμάσει.
Έπειτα το σουρώνουμε σε ψιλή σήτα ή φίλτρο του καφέ και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Το σφραγίζουμε σε δύο μπουκάλια (η δόση βγάζει 1.700 ml λικέρ) και το διατηρούμε δροσερό στο ψυγείο μας. Το σερβίρουμε παγωμένο.
Αν σας περισέψανε λεμόνια, μπορείτε να φτιάξετε λεμονόπιτα. που είναι χωρίς φύλλο, αντιθέτως έχει απολαυστική κρέμα και πρόκειται να πάθεις κόλλημα με τη γεύση της. Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι μόλις μπει στο φούρνο.
Δείτε και αυτά